İnşaat malzemesi sanayi üretimi düşüşü sürdürdü

Ekonomide yaşanan dalgalanmanın en çok etkilediği sektörlerin başında yer alan inşaat sektöründe daralma devam ediyor. İnşaat malzemesi sanayi üretimi düşmeye devam etti.
İnşaat malzemesi sanayi üretimi düşüşü sürdürdü

İnşaat sektörü dalgalı seyretmeye devam ederken özellikle de kredi faiz oranlarındaki yükseliş sektörü zorlamaya devam ediyor. Hem inşaat sektöründeki şirketler inşaatlar için kredi çekmekte zorlanıyor, hem de üretilen konutları almak isteyen vatandaşlar konut kredisi çekemediği için satışlarda daralma yaşanıyor. Yaşanan daralma inşaat malzemesi sanayi üretimini de düşürdü.

İNŞAAT MALZEMESİ SANAYİ ÜRETİMİ % 13.8 AZALDI!

İnşaat sektöründe yaşanan daralma ne yazık ki Ağustos ayında da devam etti. Merkez Bankası tarafından uygulanan parasal sıkılaşma politikasının olumsuz etkilediği inşaat sektöründe yaşanan kayıp verilere de yansıdı. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından yayımlanan Ağustos ayı inşaat malzemesi sanayi üretimi raporuna göre aylık bazda yüzde 13,8 oranında daralma yaşandı.

İnşaat sektöründe şu anda yaşanan en büyük sorun yüksek faiz olarak gösterildi. Faizin yükselmesiyle parası olan vatandaşların ev almak yerine paralarını bankada mevduat faizinde değerlendirmeyi tercih ettiği, parası olmayan kişilerin ise yüksek konut kredisi faiz oranı nedeniyle kredi çekemediği, bu nedenle sektörün çifte kıskaç arasında büyük kayıp yaşadığı ifade edildi.

Genel Yayın Yönetmeni