İnşaat sektörü rakamı verdi ev sahibi olmak hayallerin ötesine geçti

Yükselen inşaat maliyetleri konut fiyatlarında da yukarı yönlü hareketlilik yaşanmasına neden olurken dar gelirli vatandaşlar için ev sahibi olmak artık hayallerin de ötesine geçti.
İnşaat sektörü rakamı verdi ev sahibi olmak hayallerin ötesine geçti

İnşaat maliyetlerinde yaşanan rekor yükseliş inşaat sektöründe büyük bir kriz yaşanmasına neden olurken ev sahibi olmak isteyen kişiler için de rakamlar artık ulaşılamaz boyuta gelmişti. Adana Ticaret Odası ATO tarafından düzenlenen toplantı ile meslek grupları üyeleri bir araya geldi. 

Toplantıda ATO Başkan Yardımcısı Aziz Kaya tarafından yapılan açıklama büyük yankı uyandırırken son 1 senede inşaat maliyetlerinde yaşanan yükselişin yüzde 200-500 arasında değiştiği, bunun da konut fiyatlarına zam olarak yansıdığı dile getirildi. Kaya yaşanan yükseliş nedeni ile artık ev sahibi olmanın zorlaştığını dile getirdi. 

YATIRIM BİR YANA DAİRE ALMAK BİLE HAYAL OLDU! 

Kaya yaptığı açıklamasında “Gayrimenkul yatırımı yapmak şöyle dursun, ihtiyaç halinde bile daire almak hayal oldu. Sektörün her damarından kan akıyor. Sadece yap-sat firmaları değil kamu müteahhitleri de fiyat farkından dolayı mağduriyet yaşıyor. Proje, imar, altyapı sıkıntıları yaşanıyor. Bu sorunlara ivedilikle çözüm bulunmalı” diyerek kamu müteahhitlerinin de sıkıntılı günler geçirdiklerini dile getirdi. 

Toplantının sonunda söz alan ATO Başkanı Yücel Bayram ise yaşanan sorunların çözümü için her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti. Bayram taleplerin yer aldığı özel dosyanın hazırlanması durumunda ilgili bakanlığı sunulmak üzere Ankara'ya gidebileceklerini dile getirdi. Sektör temsilcileri özel dosya hazırlanması konusunda görüş birliğine vardı.