İnsanlık enkaz altında kaldı ev sahipleri afet fırsatçılığı yaptı!

Türkiye Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük deprem felaketi ile sarsılırken büyük bir dayanışma örneği de sergilenmişti. Ne yazık ki yaşanan deprem sonrasında oluşan beraberliğe gölge düşüren olaylarda yaşanmaya başlandı.
İnsanlık enkaz altında kaldı ev sahipleri afet fırsatçılığı yaptı!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan iki şiddetli deprem ile büyük bir facia yaşanmıştı. İlki saat 04:17'de 7.7 şiddetinde ikincisi ise saat 13:27'de 7.6 şiddetinde yaşanan iki büyük depremle büyük bir facia yaşanırken depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra 10 ilde daha binlerce bina yıkılırken ne yazık ki 36 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 

Yaşanan deprem faciasında enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken ölü sayısı her geçen gün artarken sağ kalan kişilerin ise deprem bölgesinden tahliyesi tüm hızı ile devam ediyor. AFAD tarafından açıklanan son verilere göre 216 bin kişi deprem bölgesinden tahliye edilirken ne yazık ki depremzedelerin tahliyesi ile bazı illerde kiralık ev fiyatlarına rekor zamlar yapılmaya başlandı. 

EV SAHİPLERİNİN DEPREM FIRSATÇILIĞI TEPKİ ÇEKTİ! 

Depremden kaçan kişilerin sığındıkları illerde kiralık evlere yapılan zamlar tepki çekerken konu hakkında açıklama yapan Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam "Biz Ankara Emlakçılar Odası olarak 500'e yakın aileyi ücretsiz şekilde konutlarına yerleştirdik. Böyle bir günde inanın mal sahipleri bu noktada paradan öte biraz manevi duygularını ortaya koymalı. Afet oldu, vatandaşlarımız mağdur.

Bu kira artışlarını sağlayan mal sahipleri için ciddi bir denetim mekanizması kurulabilir. Bununla ilgili şikayetleri alıyorum ve bakanlığa ihbar ediyorum. Bakanlık tarafı da bu işi değerlendiriyor ve ceza yazıyor; ama şu an için sayı çok. 50'nin üzerinde bu tarz şikayetler geldi. Ev sahiplerinden 'ben depremzedeye ev vermek istemiyorum' diyenler de çıktı. Nedenini sorduğumuzda, ilerleyen zamanlarda, birkaç ay sonra kira almakta zorlanacaklarını, buraya gelen birkaç ailenin bir arada yaşayacağını, buraya gelen kişilerin işlerinin olmayacağını söylediler. Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat ceza uygulaması var. 200 bin lira civarında bir ceza veriliyor. Bunun fırsatçı olan ev sahiplerine yazılmasını önemle istiyoruz. Bu konuda da biz destek vereceğiz" diyerek depremzedelere yardımcı olunmasını istedi. 

Ankara'ya göç eden bir depremzede ise yaşanan durumlara isyan ederek 6 bin TL olan bir evin kirası için bir ev sahibinin kendisinden 11 bin TL talep ettiğini, 5-6 evde daha aynı durumu yaşadıklarını ve yapılan fahiş zamlar nedeni ile ev sahiplerinin empati yapmasını istediklerini söyledi.