İş Yeri Sahibi Zemine 2 Tonluk Çelik Kasa Gömdü, Kapalı Çarşı Yıkılma Tehlikesi Atlattı!

İstanbul'un gözde tarihi mekanı ve altın piyasasının kalbi Kapalı Çarşı büyük bir tehlike atlattı.
İş Yeri Sahibi Zemine 2 Tonluk Çelik Kasa Gömdü, Kapalı Çarşı Yıkılma Tehlikesi Atlattı!

İstanbul'un gözde tarihi mekanı ve altın piyasasının kalbi Kapalı Çarşı büyük bir tehlike atlattı. Kapalı Çarşı'da bulunan bir dükkan için basit onarım izni verildi. Ancak iş yeri sahibi esaslı bir tadilat yapınca izinsiz yapılan yerler için yıkım kararı çıktı. Döviz bürosu tarafından zemin kazılarak gömülen 2 tonluk çelik kasa için yapılan işlemler esnasında Kapalı Çarşı'nın yıkılma tehlikesi atlattığı ortaya çıktı. Detaylar haberimizde...

İstanbul da altın ve döviz piyasasının kalbinin attığı Kapalı Çarşı'da büyük bir tehlike atlatıldığı ortaya çıktı.



DEĞERİ 20 MİLYON LİRA OLAN DÜKKANDA ÇİVİ DAHİ ÇAKILMASININ YASAK OLDUĞU DUVARLARA GİYDİRME CEPHE YAPILDI!



Tarihi 560 sene öncesine dayanan İstanbul Kapalı Çarşı para ve altın piyasaları açısından da hayati öneme sahip bulunuyor.



Türkiye'de finans dünyasının kalbinin attığı Kapalı Çarşı'da dükkan kiraları ve fiyatları da cep yakıyor. Dükkanların tarihi eser olarak kabul edildiği Kapalı Çarşı'da tüm tadilatlar izne tabi tutuluyor.



İstanbul Kapalı Çarşı' da dükkanı olan H.E. isimli kişi dükkanını döviz bürosu olarak kullanılmak üzere kiraya verdi. Dükkanı kiralayan 3 ortak dükkanda boya, badana gibi işlerin yapılmasına olanak sağlayan basit tadilat izni aldı ancak dükkanda büyük bir tadilat yaparak dış cephe giydirme de dahil olmak üzere yasak olan çok sayıda düzenleme yaptı.



Dükkan sahibi yeni halini gördüğü işyeri hakkında Fatih Belediyesi'ne şikayette bulundu. Yapılan denetimlerde izinsiz yapıldığı belirlenen tüm tadilatlar için yıkım kararı çıktı.



İş Yeri Sahibi Zemine 2 Tonluk Çelik Kasa Gömdü, Kapalı Çarşı Yıkılma Tehlikesi Atlattı!



ZEMİNE GÖMÜLÜ OLAN ÇELİK KASA ÇIKARTILIRKEN TÜM ÇARŞI YIKILMA TEHLİKESİ ATLATTI



Döviz bürosu ortakları tarafından zemine gömülen 2 tonluk çelik kasanın çıkartılması için makara sistemi kurulurken kurulan sistemin Kapalı Çarşı'nın ana taşıyıcı sütunlarına bağlandığı iddia edildi.



Sütunlardan tek birinin çökmesi halinde tüm kapalı çarşının yıkılma riskinin bulunduğu belirtilirken sorumlular hakkında şikayetçi olunacağı açıklandı.



Emlak365.com