İslam Memiş İmkanı Olan Hemen Alsın Dedi: Emlak Piyasasında Balon Var Mı, Konut Fiyatları Patlar Mı, Uçar Mı?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş Mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Yükselen enflasyon rakamları konut fiyatlarını nasıl etkiler, enflasyon yükselirse ev fiyatları ne olur?
İslam Memiş İmkanı Olan Hemen Alsın Dedi: Emlak Piyasasında Balon Var Mı, Konut Fiyatları Patlar Mı, Uçar Mı?

TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı enflasyon rakamı ile yıllık enflasyon yüzde 61 seviyesine ulaşırken son 25 senenin de en yüksek enflasyon rakamına ulaşıldı. Açıklanan rakamlar sonrasında piyasalarda büyük bir dalgalanma yaşanırken enflasyon oranlarına dair bir değerlendirmede Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapıldı.

TGRT Haber'in canlı yayınına çıkan İslam Memiş, açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirirken konut fiyatları hakkında da çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Uzun süredir piyasada dillendirilen "emlak balonu" iddialarına yanıt veren İslam Memiş balon olmadığını, enflasyon rakamlarının yüksek seyrettiği bir ortamda konut fiyatlarında düşüş beklemediğini dile getirdi.

EMLAK SEKTÖRÜNDE BALON VAR MI, KONUT FİYATLARI ÇAKILACAK MI, DÜŞER Mİ, YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

İslam Memiş canlı yayında yapmış olduğu açıklamasında "Ekonomi tarafından sorunlar çözülmediği sürece düşük enflasyon beklemek doğru değil. Emlak balonu yalanı diye bir konu var. Emlak tarafından böyle bir balon yok. Konut fiyatları artmaya devam edecek. Daha öncede söylemiştim, yine söylüyorum, imkanı olan ev alsın. İnşaat maliyetinde yaşanan yükseliş, manipülasyon, fırsatçılık, döviz kurundaki yükselişler bunlar hep ev fiyatlarını yükseltecek şeyler.

Konut fiyatları son 1 senede yüzde 100 prim yaptı. Yabancıya yapılan konut satışı da fiyatları yükseltiyor. Artık şirketler yerli yatırımcıya da konut satışı yaparken yabancıya sattığı rakamı baz alıyor. Türk yatırımcı da mecburen bu fiyatlardan alım yapınca ev fiyatları düşmüyor. Bir diğer nedeni kallavi müteahhitlerin düzenledikleri lansman geceleri ile 2-3 bloku para babalarına satıyorlar. Bu da rant piyasası oluşturuyor" diyerek rant piyasası kurulduğunu bunun da konut fiyatlarına indirimi zorlaştırdığını belirtti.

İSLAM MEMİŞ'TEN SON DAKİKA ALTIN FİYATLARI, DOLAR KURU VE KONUT FİYATLARI AÇIKLAMASI: BU FİYATA EV ALINIR MI?