İstanbul, Ankara, İzmir inşaat demiri ton fiyatları!

İnşaat demiri fiyatlarında yeni bir hareketlilik yaşanmaya başlandı. 1 ton inşaat demiri için İstanbul, Ankara, İzmir fiyatları belli oldu.
İstanbul, Ankara, İzmir inşaat demiri ton fiyatları!

İnşaat yapı malzemelerinde meydana gelen fiyat değişimleri sektör açısından büyük bir öneme sahip oluyor. İnşaat sektörü oldukça zor bir süreçten geçerken maliyetlerdeki değişimlerin etki alanı çok büyük oluyor. İnşaat maliyetlerindeki yükselişler konut fiyatlarının dahi yükselişlerine gerekçe olurken yeni konut projelerinin başlamasında da en büyük engeli teşkil ediyor. İnşaat yapı malzemelerinde en önemli maliyetlerden birisi de inşaat demiri oluyor.

İNŞAAT DEMİRİ İÇİN PİYASA VERİLERİ!

İnşaat demiri betonarme yapıların temel malzemelerinden birisi oluyor. Binaların inşaatında yoğun bir şekilde inşaat demiri kullanılıyor. Bundan dolayı da inşaat demiri fiyatları değiştikçe toplam maliyetlerde de değişimler meydana geliyor. İnşaat demiri fiyatları da demir cevherinin fiyatlarına göre değişiklik gösteriyor.

Demir cevheri fiyatlarında son dönemlerde meydana gelen düşüşler inşaat demiri fiyatlarında da bir miktar geri çekilmeleri beraberinde getirdi. İnşaat demiri fiyatlarında gerilemeler olmasına rağmen talep azlığında herhangi bir değişim yaşanmadı. Mevsim koşullarının inşaat mevsimi olmamasından dolayı çoğu şantiyede ya inşaat durduruldu ya da yavaşlatıldı. Bu da inşaat demirine olan talebi azaltıyor.

Fabrikalar inşaat demiri üretiminde vardiya azaltmaya giderken tüccarlar da son dönemlerde stoklarını eritmek için fiyat kırma yoluna gitmeye başladılar. İnşaat demiri fiyatlarında ilerleyen günler için yeni fiyat düşüşlerinin olabileceği yorumları yapılırken bu konuda büyük bir belirsizlik yaşanıyor. Dolar kurunda yükselişler olması durumunda fiyatlardaki görünümün terse dönebileceği uyarıları yapılıyor.

İNŞAAT DEMİRİ SON FİYATLARI!

İnşaat demiri için ton fiyatları merak konusu oluyor. İnce inşaat demirinin tonu İstanbul’da 14.850 TL, Ankara’da 14.900 TL, İzmir’de 14.600 TL şeklinde satılıyor. Kalın inşaat demirinin tonu ise İstanbul’da 14.650 TL’ye, Ankara’da 14.500 TL’ye, İzmir’de 14.250 TL’ye satılıyor.