İstanbul, Ankara, İzmir sıfır konut fiyatları! Yeni konutların ortalama metrekare fiyatları ne kadar?

İnşaat maliyetlerindeki artış ve enflasyon odaklı ekonomik görünümdeki bozulmalardan dolayı konut fiyatları artıyor. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir’de ortalama konut fiyatları ne kadar oldu? İşte en güncel konut fiyat araştırmasının sonuçları...
İstanbul, Ankara, İzmir sıfır konut fiyatları! Yeni konutların ortalama metrekare fiyatları ne kadar?

Konut fiyatlarındaki yüksek oranlı artışlar gündemden düşmüyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından çok çarpıcı bir araştırma yapılarak sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan konut fiyat araştırmasından çıkan sonuçlar ise konut fiyat artışlarının vardığı noktayı net şekilde gösteriyor.

Yeni yapılan konutların fiyat araştırmasına göre İstanbul’da en ucuz fiyatlar Esenyurt ilçesinde bulunabiliyor. Bu ilçelere konutların metrekare fiyatları 12 Bin TL’den başlıyor. Ancak İstanbul’da merkezi ilçelere doğru gidildikçe metrekare fiyatlarında 95 Bin TL görülüyor. İstanbuL’da site içerisinde bir ev satın alınmak istendiğinde ise fiyat biraz daha kabarıyor. Bu kapsama giren konutların metrekare fiyatları 30 Bin TL’den başlıyor. Bu hesaplamaya göre İstanbul’da site içinde 100 metrekarelik bir evin fiyatı en ucuz 3 Milyon TL olabiliyor. Merkezi ilçelerde ise fiyatlar adeta uçtu. Site içerisinde 100 metrekarelik evler bu merkezi ilçelerde 20 Milyon TL’yi buluyor.

ANKARA KONUT FİYATLARI!

İstanbul, İzmir ve Ankara arasında konut fiyatları değerlendirildiğinde en ucuz konutların Ankara’da olduğu görülüyor. Ankara’nın Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören ilçeleri liste dışında bırakıldığında yeni konutların metrekare fiyatı 10 Bin TL’nin bile altına düşebiliyor. Merkezi olmayan noktalarda konutların metrekare fiyatları 4 Bin TL dahi olabiliyor. Ankara’daki en yüksek konut fiyatları değerlendirildiğinde ise en yüksek metrekare fiyatı 50 Bin TL oluyor.

İZMİR KONUT FİYATLARI!

Merak edilen bir konu da yeni konutlar için İzmir’deki güncel fiyatlar oluyor. Ortalama fiyatlara bakıldığında İzmir’de yeni konutların en ucuz metrekare fiyatı 6.500 TL oluyor. Ancak İzmir’de ilçeler arasında adeta uçurum bulunuyor. Çok sayıda ilçede yeni konutlar için en ucuz metrekare fiyatı 10 Bin TL’nin üzerinde yer alıyor. İzmir’de yeni konutların en yüksek metrekare fiyatı ise 85 Bin TL olarak belirlendi.

İSTANBUL’DA İLÇE İLÇE YENİ KONUTLARIN ORTALAMA METREKARE FİYATLARI!

İstanbul’da standart yeni binalarda bulunan konutların ortalama metrekare fiyatları Ataşehir’de en düşük 14 Bin TL ve en yüksek 28 Bin TL, Bakırköy’de en düşük 20 Bin TL ve en yüksek 65 Bin TL, Başakşehir’de en düşük 13 Bin TL ve en yüksek 30 Bin TL, Beşiktaş’ta en düşük 45 Bin TL ve en yüksek 95 Bin TL, Beylükdüzü’nde en düşük 13 Bin TL ve en yüksek 30 Bin TL, Esenyurt’ta en düşük 12 Bin TL ve en yüksek 30 Bin TL, Eyüpsultan’da en düşük 13 Bin TL ve en yüksek 35 Bin TL, Esenler’de en düşük 13 Bin TL ve en yüksek 35 Bin TL, Kadıköy’de en düşük 32 Bin TL ve en yüksek 85 Bin TL, Sarıyer’de en düşük 20 Bin TL ve en yüksek 40 Bin TL, Şişli’de en düşük 20 Bin TL ve en yüksek 60 Bin TL, Zeytinburnu’nda en düşük 20 Bin TL ve en yüksek 60 Bin TL olarak açıklandı.

Konut projelerindeki evlerin fiyatları ise İstanbul’da çok daha yüksek bir seviyede bulunuyor. Ortalama metrekare fiyatları açısından yapılan incelemede Beşiktaş’ta 280 Bin TL’ye, Kadıköy’de 260 Bin TL’ye, Şişli’de 240 Bin TL’ye en yüksek fiyatlar görülebiliyor. Konut projelerinde yer alan site içindeki yeni evler için İstanbul’da en düşük ortalama metrekare fiyatları 30 Bin TL’den başlıyor.