İstanbul Bahçelievler'de 4 katlı bina çöktü! Valilikten açıklama geldi

İstanbul Bahçelievler'de 4 katlı bir binada kısmi çökme oldu. Yaşanan olayda hayatını kaybeden ya da yaralanan olmaması ise sevindirdi.
İstanbul Bahçelievler'de 4 katlı bina çöktü! Valilikten açıklama geldi

İstanbul Bahçelievler'de 4 katlı bina kısmen çöktü. Olay sonrası çevredeki evler boşaltıldı ve ekipler binada çalışma başlattı. İstanbul Valiliği ise konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bahçelievler'de 4 katlı bir binada çökme meydana geldi. Olay yerine sevk edilen ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Korku dolu anların yaşandığı olayda hayatını kaybeden ya da yaralanan olmaması ise sevindirdi.

Bahçelievler'de 4 katlı binada kısmi çökme meydana gelmesi vatandaşlarda büyük korku ve paniğe neden oldu. Binanın çökmesi üzerine vatandaşlar olayı ihbar etti. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. AFAD ekipleri, çökmenin yaşandığı binada çalışmalara başladı, çevre evler boşaltıldı.

haber-ankara-1280720-69.jpg

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, konu hakkında açıklama yaptı. Açıklamada olayda yaşamını yitiren ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, "1980 yılında inşa edilen binaya 1994'te 3 kat daha eklendiğini tespit ettik" dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"27.06.2024 Perşembe günü saat 04.45 sıralarında Bahçelievler İlçesi Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'ta bulunan ve 1980 yılında yapıldığı tespit edilen 4 katlı binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Olay yerine çok sayıda Afad, itfaiye, 112 acil ve emniyet ekibi sevk edilmiştir. Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede olayda ölen, yaralananın ya da enkaz altında kalanın bulunmadığı tespit edilmiştir. Çöken binanın çevresindeki binalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup, olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri de alınmıştır."

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da canlı yayına bağlanarak, "80 yapımı 4 katlı bir bina var. 1994'te 3 kat daha yapılmış. 7 katlı binada gece yoğun bir ses gelince komşularımız çıkıyor dışarı ve 3 katı çöküyor. Arama ve dinlemelerde bir yaralı bir ölü olmadığı görüldü. Boşaltılmış, yıkılacak bir bina değil. Normal yaşanılan bir bina. Toplam 10 dairenin olduğu bir bina galiba" ifadelerini kullandı.

Çevre binalarda yaşayan vatandaşlar da olay sonrası büyük korku yaşadıklarını belirtti. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.