İstanbul Beyoğlu'nda 4 katlı bina çöktü!

İstanbul Beyoğlu’nda 4 katlı bir binada çökme meydana geldi. Gerçekleşen çökme nedeniyle bazı vatandaşların bina içerisinde kaldıkları bildirildi. İtfaiye ve sağlık ekipleri olaya müdahale ediyorlar.
İstanbul Beyoğlu'nda 4 katlı bina çöktü!

İstanbul’da sabah saatlerinde bir binanın çöküşü ve bunun sonucunda vatandaşların içeride mahsur kalışı nedeniyle şok bir haberle güne uyanıldı. Beyoğlu’nda Çukur Mahallesi Kadın Çıkmazı Sokak’ta bulunan 4 katlı bina henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çöktü. Bu çökme neticesinde ise içeride bazı vatandaşların mahsur kaldıkları bildirildi. Binanın çöküşünün sabah saatlerinde gerçekleşmesi orada ikamet edenlerin bina içerisinde olmalarına neden oldu.

HEMEN MÜDAHALE EDİLDİ

Çevredeki vatandaşların ihbarları neticesinde olay yerine polis ekipleri, itfaiye ve sağlık birimleri geldiler. Polisler çevrede güvenlik önlemi alırken itfaiye de çöküntü neticesinde bina içerisinde mahsur kalan vatandaşları çıkartmak için çalışmalara başladılar. Sağlık ekipleri de vatandaşların yaralı olabilecekleri endişesiyle tedbiren hazır tutuluyorlar.

DAHA ÖNCE DE ÇÖKME TEHLİKESİ YAŞANMIŞ

4 katlı binanın çökmesi neticesinde duvardan gelen parçalarla bina önünde bulunan bir minibüsün hasar gördüğü bildirildi. Daha önce de çökme tehlikesi geçirdiği söylenen bina için yetkililer incelemelerde bulunmuşlardı ama bu incelemenin neticelenmediği vatandaşlarca bildirildi. Gerçekleşen olayda herhangi bir can kaybının olmadığı bildirildi.

YARALI OLMADIĞI TAHMİN EDİLİYOR

Çökme neticesinde olay yerine hemen intikal eden itfaiye ekipleri herhangi bir olumsuzluğun olup olmadığını araştırıyorlar. Tahminlere göre ölü veya yaralı bulunmuyor. Ancak bazı vatandaşların bina içerisinde mahsur kaldıkları bildiriliyor. Bu vatandaşların binadan çıkarılmaları ve sağlık kontrollerinin yapılması için yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor.

Bina içerisinde kalan vatandaşların çökme neticesinde evlerinde hasarlar meydana geldi. Bu vatandaşlar yetkili birimlerce misafir edilecekler. Ardından binada belediyelerle Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince inceleme yapılacak. Onların incelemesinin ardından binanın tamamen yıkılmasına veya onarılmasına karar verilecek.

Olayla ilgili olarak polis ekiplerinin soruşturma başlattıkları ve bu soruşturmanın devam ettiği bildirildi.