İstanbul Boğazı'nın meşhur yalısı 330 Milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İstanbul Boğazı’nın en göz alıcı yapılarından olan Kanlıca’daki Mehmet Emin Ağa Yalısı satışa çıkarıldı. Tarihi yalı için 330 Milyon TL fiyat belirlendi.
İstanbul Boğazı'nın meşhur yalısı 330 Milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İstanbul Boğazı’nda Kanlıca Koyu kentin Anadolu yakasına doğru küçük girintilerden oluşuyor. Kanlıca Körfezi adı verilen bu alan Bahai Körfezi olarak da bilinmektedir. Bu alanın en önemli özelliği ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü panoramik bir şekilde görmesidir. Bu alanda kırmızı rengiyle bir yalı dikkat çekmektedir. İlk sahibinin adı ile anılan yalı 1846’da inşa edilmiştir. Sultan 1. Mahmut döneminde Sipahiler Ağası olan Mehmet Emin Ağa’nın ismiyle anılan yalı yapıldıktan 59 yıl sonra çıkan bir yangın ile kül olmuştu. 2013 yılında ise yalının eski haline getirilmesi için çalışmalar başlatıldı ve 2017 yılında şu andaki görüntüsünü aldı.

330 MİLYON TL FİYAT BELİRLENDİ

İstanbul Boğazı’na 20 metrelik rıhtımı bulunan Mehmet Emin Ağa Yalısı çok sayıda sergiye ve dizi çekimine ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz yıl Mehmet Emin Ağa Yalısı için 25 milyon dolar fiyat belirlenerek satışa çıkarıldı. Ancak o dönem herhangi bir talipli çıkmadığı için yalı satılamamıştı. Şimdi ise yeni bir fiyatla yalı yeniden satışa çıkarıldı. Bu göz alıcı yalı için 17,5 milyon dolar fiyat belirlendi. Bu da yaklaşık olarak 330 Milyon TL’ye karşılık geliyor.

RUSLAR VE İRANLILAR İLGİLENİYOR

Mehmet Emin Ağa Yalısı’nı Bosforce Emlak satışa çıkardı. Satış işlemi için bir açıklama yapan Bosforce Emlak Yöneticisi Ulvi Özcan, “Mehmet Emin Ağa Yalısı çok önemli bir yapı. Öncelikle tarihi bir değeri var. Buna karşın aynı zamanda yeni yapılmış da bir yalı. Boğaz’a geniş bir rıhtımı bulunuyor. Şu anda başta Rus ve İranlılar olmak üzere potansiyel alıcılar bulunuyor. Bu yalı ile de onlar ilgileniyor. Kısa bir süre içerisinde satış gerçekleşebilir.” dedi.

Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa hayattayken İstanbul’da çok önemli hayratlar yaptırmasıyla tanınıyor. Şu anda halen daha Dolmabahçe’de kendi ismini taşıyan bir çeşme ve sabil bulunuyor. Valide Sultan Cami’nin karşı köşesinde yer alan Sipahi Ağası Mehmet Emin Ağa Çeşmesi vatandaşların hizmetinde faaliyet gösteriyor.