İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı açıkladı! Konut sektöründe düzenlemeler gündemde

Gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Gayrimenkul sektöründe bir takım düzenlemeler gündemdeyken İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı söz konusu düzenlemeleri değerlendirdi.
İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı açıkladı! Konut sektöründe düzenlemeler gündemde

Gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluk daralma endişesini de beraberinde getirirken konut alımının artırılması için birbirinden yeni adımlar atılıyor. Konut sektöründe yeni düzenlemelerin yolda olduğu ifade edilirken son günlerde dillendirilen düzenlemelerle ilgili değerlendirmeler de yapılmaya devam ediyor.

Konut sektörünün kontrolden çıktığını dile getiren İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş, yüksek kiralara çözüm için öncelikle kayıt dışılığın önlenmesi gerektiğini belirterek önemli bir değerlendirmede bulundu.

''YANİ EMLAK DÜNYASININ CİDDİ DERECEDE BİR KARGAŞANIN İÇERİSİNDE''

Aydınlık'ta yer alan habere göre İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yeşiltaş, “Memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 ya da 30 zam yapıp konut kiralarına TÜİK’in açıklamış olduğu enflasyona göre 67 civarlarında zam yapmak nereden bakarsak bakalım bu adaletsiz.” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

istanbul-emlak-musavirleri-dernegi-baskani-acikladi-konut-sektorunde-duzenlemeler-gundemde.webp

Söz konusu uygulamanın kaşıkla verip kepçeyle almaya benzediğini kaydeden İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yeşiltaş, “Yüzde 25 sınırı da doğru değildi. Konut kiraları ile iş yeri kiraları arasında bir adaletsizlik uçurumun meydana gelmesi anlamsızdı.'' ifadelerine yer veren Yeşiltaş, ''Aynı kattaki bir dairenin iş yeri statüsünde olması yüzde 70 artışı öngörürken diğer taraftan kira getirisinde geçinen insanların da yüzde 25 sınırlandırılması da ciddi bir adaletsizlikti.” ifadelerine yer verdi.

istanbul-emlak-musavirleri-dernegi-baskani-acikladi-konut-sektorunde-duzenlemeler-gundemd.webp

Konut sektörü ile ilgili düzenleme önerilerini anlatan Yeşiltaş, temmuz ayına sayılı günler kala vergilendirme, boş tutulan konuta vergi gibi birçok tedbirin uygulanmasının masaya yatırıldığını ifade ederken emeklilerin kirada oturamaz duruma geldiğini dile getirdi. ''Konut sektöründeki düzenlemeler kaosu artıracak'' diyen Yeşiltaş ayrıca gündemden düşmeyen kira bedellerinde dar gelirlilerin aleyhine oluşacak artışların önüne geçmek için önlem alınması gerektiğini ifade etti.