İstanbul Fikirtepe'de Lüks Sitede Müteahhitler Mahkemelik Olunca Fatura Konut Sahiplerine Çıktı!

İstanbul Fikirtepe'de yapılan konut projesinde iki müteahhitin anlaşmazlık yaşamasının bedeli siteden konut olarak orada yaşamaya başlayan vatandaşlara çok ağır oldu.
İstanbul Fikirtepe'de Lüks Sitede Müteahhitler Mahkemelik Olunca Fatura Konut Sahiplerine Çıktı!

İstanbul Fikirtepe'de yapılan konut projesinde iki müteahhitin anlaşmazlık yaşamasının bedeli siteden konut olarak orada yaşamaya başlayan vatandaşlara çok ağır oldu. İskanı bulunmayan sitede şantiye elektriği kullanılınca faturalar akıl almaz noktalara çıktı.

Hürriyet Gazetesi'n,n haberine göre İstanbul Fikirtepe'de Mandarins isimli proje ile yapılan sitede yaşamaya başlayan yeni konut sahipleri ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldılar. Projenin yapımında görev alan iki müteahhit anlaşma sağlayamayınca eöelktrik faturaları kabarık gelmeye başladı.



FATURA VATANDAŞA ÇIKTI



2019 yılında yapılan konutlara taşınan site sakinleri iki müteahhitin anlaşmazlık sonucu davalık olmalarıyla şok oldular. İki eski ortak yollarını ayırınca siteye iskan da alınamadı. Buna bağlı olarak projede yer alan konutlara elektrik, doğalgaz ve su gibi abonelikler de yapılamadı. Sitede oturan vatandaşlar halen daha şantiye elektriği kullanıyorlar ve faturalar da oldukça kabarık geliyor.



AYRI FATURA AYRI OKUMA BEDELİ



Yapılan projede spor salonu, sauna ve teras gibi ortak kullanım alanlarının yapımı henüz tamamlanmadı. Sitede oturan vatandaşlar aylık 450 TL aidat ödüyorlar. Ayrıca sıcak ve soğuk su paraları da ayrıca tahsil ediliyor. Dairelerde kullanılan elektrikler ile ortak kullanımdaki elektrik harcamaları da ayrı ayrı alınıyor. Klima elektriği için bile ayrı ödeme yapan site sakinlerin bunların tamamına da ayrı ayrı okuma bedelleri ödemek zorunda kalıyorlar.



MÜTEAHHİTLER MAHKEMELİK OLDU



Projeyi yapan müteahhitlerden olan Mandrins Gayrimenkul AŞ'nin ortağı Bülent Selimoğlu yaşanan sorunla alakalı olarak, “Bu site için iskan alınamadı. Yapı denetim firmasına olan bir miktar borç var. Ayrıca projede bazı eksiklikler bulunuyor. Haliyle konutlarda oturmaya başlayanlar şantiye elektriği kullanmak zorunda kalıyorlar ve faturalar da kabarık geliyor. Diğer müteahhit ile mahkememiz devam ediyor.” dedi.



Sorun çözülmeden ilgili sitede konut sahipleri çok kabarık faturalar ödemeye devam edecekler. Projenin diğer ortağı ise herhangi bir şekilde açıklama yapmıyor.



Emlak365.com