İstanbul Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?

İstanbul Havalimanı metro hattının ne zaman açılacağını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı. Gayrettepe – İstanbul Havalimanı metrosu ne zaman faaliyete geçecek?
İstanbul Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe – İstanbul Havalimanı metro şantiyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kağıthane – İstanbul Havalimanı arasında test sürüşüne de katılan Bakan Adil Karaismailoğlu çalışmalara dair önemli bilgiler açıkladı.

METRO HATTI AÇIKLAMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, “İstanbul Havalimanı Türkiye ve dünya havacılık sektöründe çok önemli bir yere sahip oldu. Metro hattının da hizmete girmesiyle İstanbul Havalimanı’nda rekorlar kırılmaya devam edilecektir. Kağıthane’den metromuza binerek havalimanımıza geldik ve test ettik. Herhangi bir problem yoktur. Çalışmalar planladığımız gibi gitmektedir.” dedi.

İsttanbul Havalimanı’na ulaşımı sağlayacak olan metro hattının ne zaman açılacağını da açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Kağıthane – İstanbul havalimanı arasını Kasım 2022’de, Gayrettepe uzantısını da 6 ay sonra bitirerek hizmete almayı planlıyoruz. 37,5 kilometrelik Gayrettepe – İstanbul Havalimanı metrosunu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Hattın devamı olacağını da söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu , “İstanbul Havalimanı’na yaptığımız metronun devamı olacaktır. İstanbul Havalimanı – Arnavutköy – Başakşehir – Halkalı ve Marmaray ile beraber Küçükçekmece bağlantısını 2023 yılında bitireceğiz. Yaklaşık 70 kilometrelik metro hattından bahsediyoruz. İstanbul Avrupa Yakası’nı bu hat çepeçevre saracaktır. İşte bu hattın tamamı 2023 yılında vatandaşımızın hizmetine sunulmuş olacaktır.” şeklinde konuştu.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI METROSU AÇILACAK

İstanbul’da başka metro hattı inşaatlarına da devam ettiklerini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İstanbul Havalimanı – Küçükçekmece bağlantısına bağlanacak olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne devam eden metro hattını da Aralık ayında açacağız. Yine Sabiha Gökçen Havalimanı’mızı da metroyla buluşturuyoruz. Eylül ayı içerisinde Kadıköy – Kartal – Pendik’ten İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantısını bitirerek açacağız. Bu şekilde İstanbul’un iki havalimanı da metro ile buluşacak. Eylül ayı içerisinde Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunu açmayı planlıyoruz.” dedi.