İstanbul Kadıköy ve Kartal'da Kamu Konutu Satışı! Öncelikli Alım Hakkı Yok Herkese Açık

İstanbul'da 5 adet kamu konutu satışı yapılacak. 5 kamu konutundan 3 tanesi öncelikli alım kapsamında satılacak olup Kartal ve Kadıköy'de yer alan 2 adet daire ise herkese açık satılacak.
İstanbul Kadıköy ve Kartal'da Kamu Konutu Satışı! Öncelikli Alım Hakkı Yok Herkese Açık

İstanbul Anadolu Yakası Milli Emlak Müdürlüğü yayımladığı bir duyuru ile kamu konutu satışı yapılacağını ilan etti. Kurum kendisine ait olan 5 adet dairenin satılacağını ilan ederek satışa ilişkin detayları açıkladı. Konutların satış bedelleri, ihale ilan tarihleri ve ihale başvuru evrakları açıklandı.

İSTANBUL'DA KAMU KONUTU SATIŞ İLANI

İstanbul için yayımlanan duyuruda satışı yapılacak olan 5 adet dairenin; Ataşehir, Kartal, Üsküdar ve Kadıköy'de bulunduğunu duyurdu. Ataşehir, Üsküdar ve Kartal'da yer alan bir dairelik ilanlarda öncelikli satış hakkı olduğunu ve satışların hak sahiplerine yapılacağı ilan edildi. Kadıköy ve Kartal'da yer alan 2 dairenin ise herkese açık olarak düzenleneceği bildirildi. Konutların satış fiyatları 708 bin TL ile 600 bin TL olarak açıklandı.

Konut Fiyatları

İstanbul Kadıköy ve Kartal'da Kamu Konutu Satışı! Öncelikli Alım Hakkı Yok Herkese Açık

Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda yukarıda yer alan lojmanların 2886 s. Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca""Açık Teklif Usulü"" ile satılacağı ilan edildi. Satış işlemleri 18 Şubat tarihinde yapılacak olup başvuruda bulunacak olan vatandaşlar ilan edilen tarihte İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ankara Cad. Hükümet Konağı Sk No:11 Kat: 1 Cağaloğlu, Fatih/İSTANBUL adresinde ihaleyte katılacaklar.

İHALE BAŞVURU İŞLEMLERİ

İhale başvuru işlemleri tablolarda yer alan geçici teminat bedelinin kuruma ödenmesi ile başlayacak. Geçici teminat bedelini ödeyenler daha sonra başvuru belgelerini verecekler.

Geçici teminat bedeli ödemesinin nereye ne zaman yapılacağı, başvuru evraklrı, ihaleye katılım detayları; Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığından alınacak ihale şartnamesine göre yapılacak.

İhale Başvuru Evrakları

Kadıköy ve Kartal'da yer alan ihalelere katılmak isteyenler başvurularını tasdikli (T.C. kimlik numarasını içeren ) Nüfus Hüviyeti Sureti veya aslı ibraz edilmek kaydıyla nüfus cüzdan fotokopisi ve İkametgah Belgesi ile yapacaklr. İhalelere dair tüm detaylar kurumun web sayfasından da öğrenilebilir.

ÖNCELİKLİ ALIM HAKKI NEDİR?

Kamu kurumlarının lojman satışları konutun boş veya dolu olmasına göre yapılır. Eğer konut dolu yani içerisinde kamu personeli yaşıyorsa satış için ilk ona teklif götürülür. Eğer personel konutu almak isterse konut öncelikli satış hakkı kapsamında o personele satılır. Ancak personel konutu almak istemezse konut herkese açık satılır.