İstanbul Üsküdar'da 110 M2 Bahçeli Ahşap Ev 838 Bin TL'ye Belediyeden Satışa Çıkarıldı

Üsküdar Belediyesi yaklaşık 838.000 TL muhammen bedelle bahçeli ahşap evi satışa çıkardı. 110 m2 olan evin satış işlemleri 9 Haziran tarihinde ihale ile yapılacak. Başvurular ise başladı.
İstanbul Üsküdar'da 110 M2 Bahçeli Ahşap Ev 838 Bin TL'ye Belediyeden Satışa Çıkarıldı

İstanbul'da bahçeli ahşap ev almak isteyenler için belediyeden satılık bir gayrimenkul ilanı yayımlandı. Hafta başında yayımlanan duyuru kapsamında İstanbul Üsküdar Belediyesi bir konut satışı yapacak. Söz konusu konut apartman dairesi olmamakla birlikte bahçeli ahşap ev olarak nitelendirildi. İstanbul'da bu şekilde ev almak isteyenler için satış duyurusunda tüm detaylar bildirildi.

İSTANBUL'DA SATILIK BAHÇELİ AHŞAP EV! İMKANSIZ DENECEK RAKAMA İLANDA

Üsküdar Belediye Başkanlığı duyurusunda "Mülkiyeti Belediyemize ait olan ve aşağıdaki tabloda nitelikleri belirtilen taşınmazın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35. maddesinin (a) bendine göre kapalı teklif usulü ihale ile satışı yapılacaktır." açıklamasında bulundu.

Bu açıklama sonrası bir de tablo yayımlayan belediye, konutun özelliklerini ilan etti. Konutun konumu İstanbul ili Üsküdar İlçesi Çengelköy Mahallesi 847 / 9 ada parsel olarak bildirildi. Evin alanı 110 metrekare cinsi bahçeli ahşap ev ve imar durumu ise Boğaziçi Öngörünüm olarak açıklandı. Evin işgalli olduğunu ve muhammen satış bedelinin 838 bin 280 TL olduğu açıklandı. Konutu almak isteyecekler için belediyenin hazırladığı satış duyurusunda yer alan o tablo.

İstanbul Üsküdar'da 110 M2 Bahçeli Ahşap Ev 838 Bin TL'ye Belediyeden Satışa Çıkarıldı

Yukarıda yer alan tablonun devamında ise geçici teminat bedeli ve ihale tarihi saatine ilişkin bilgiler yer aldı. İhaleye başvuru yapacak olan herkesin ödemek zorunda olduğu geçici teminat bedeli yüzde 3 oranında olacak. Bu kapsamda başvuru aşamasında katılımcılar 26 bin TL geçici bir ücret ödeyecekler.

İHALEYE KATILIM BİLGİLERİ

İhaleye katılarak bahçeli ahşap evi almak isteyenler başvurularını belediye başkanlığına yapacaklar. Başvuru aşamasından önce bilinmesi gerekenler ise ihale sürecine dair bilgiler. Üsküdar Belediyesi ihale işlemleri hakkında "İhale Üsküdar Belediye Encümen Salonu’nda 09.06.2022 tarihinde Perşembe günü saat 10:30’da Üsküdar Belediye Encümeni’nce yapılacaktır." ifadelerini paylaştı. Başvurular bu açıklama kapsamında yapılacak.

İhale Şartnamesi

İhale şartnamesini görmek isteyenle Üsküdar Belediyesinin web sitesinden bu şartnameyi ücretsiz inceleyebilirler. İhaleye katılacak olanlar ise Üsküdar Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden 100 TL karşılığında bu dosyayı alacaklar.

Başvurular ise; İhale şartnamesinin alınması, 26.000 TL'lik geçici teminat bedelinin ödenmesi, başvuru evraklarının belediyeye teslim edilmesi ile tamamlanacak.