İstanbul'da çöken binada yeni detay! Binanın çevresinde kaçak katlar ortaya çıktı

İstanbul Bahçelievler'de dün 7 katlı binanın çökmesi sonucu araştırmalar yapıldı. Çöken binaya ilişkin yapılan araştırma sonucu bazı detaylar dikkat çekti.
İstanbul'da çöken binada yeni detay! Binanın çevresinde kaçak katlar ortaya çıktı

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde 7 katlı binanın çökmesi sonucu araştırmalar yapıldı. Binanın etrafındaki 3 apartmanda kaçak katlar olduğu belirlendi.

İstanbul Bahçelievler'de kendiliğinden yıkılan bina korkuttu. Deprem olmadan kendi kendine yıkılan binada ekipler geniş çaplı araştırma yaptı. Yapılan araştırmaların sonucunda çöken binanın etrafındaki 3 apartmanda kaçak kat çıkıldığı bilgisine ulaşıldı. Çöken 7 katlı binanın çevresindeki 3 binadan karot örneği alındı. Sonuçlara göre 3 binada da kaçak katlar olduğu ortaya çıktı.

Bahçelievler'de 1980 yılında 4 katlı olarak inşa edilen, 1994 yılında kaçak olarak 3 kat daha eklenen 7 katlı binanın bir bölümünde dün çökme oldu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak binada arama çalışma başlattı. Yaşanan olayda hayatını kaybeden ya da yaralanan kimsenin olmaması ise sevindirdi.

haber-ankara-1280720-2024-06-28t092329-554.jpg

3 BİNADA DA KAÇAK KATLAR VARMIŞ

Çöken binanın çevresindeki 3 bina tedbir amaçlı boşaltıldı. Boşaltılan binalarda karot örneği alındı. Sonuçlara bakıldığında ise 3 binaya da sonradan kaçak kat çıkıldığı öğrenildi. Yadigar Sokak'ta bulunan 7 katlı binaya 2 kat, Kale Sokak'ta bulunan 7 katlı binaya 2 kat ve Kale Sokak'ta bulunan 6 katlı bir başka binaya da kaçak şekilde 1 kat çıkıldığı tespit edildi.

Sonuçlara göre 3 binada da kaçak katlar olduğu ortaya çıktı. Yapılan tespitler sonrası konu ile ilgili ayrıntılı çalışmalara başlandı.