İstanbul'da deprem göçü! O ilçeler boşaldı kiralar dibe vurdu

Kahramanmaraş depremi sonrası büyük bir panik yaşanan İstanbul'da deprem riski yüksek ilçelerden deyim yerindeyse kaçış başladı.
İstanbul'da deprem göçü! O ilçeler boşaldı kiralar dibe vurdu

İstanbul'da deprem göçü! O ilçeler boşaldı kiralar dibe vurdu - Türkiye'de satılık ve kiralık ev fiyatlarının en yüksek olduğu iller arasında ilk sırada yer alan İstanbul'da deprem göçü yaşanmaya başlandı. 

6 Şubat 2023 günü sabaha karşı Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen büyük depremin ardından 46 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Depreme uykusunda evinde yakalanan 46 bin kişiye yuvaları mezar olmuş, enkaz altında kalan kişiler hayatlarını kaybetmişti. Yaşanan deprem felaketi İstanbul'da da büyük bir panik yaşanmasına neden oldu. 

İSTANBUL'DA DEPREM RİSKİ YÜKSEK OLAN İLÇELER BOŞALIYOR! 

Depremin yarattığı büyük tahribat ve sonrasında ortaya çıkan acı tablo bir kere daha insanların büyük bir panik ve korku yaşamasına neden olurken özellikle de İstanbul gündeme gelmişti. Her an büyük bir depremin vurması beklenen İstanbul'da riskli ilçelerden adeta kaçış başladı. 

Konu hakkında açıklama yapan emlak uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran "Özellikle memlekete gidenler, iki tane evi olup da, İstanbul'u bırakıyor" diyerek , "İstanbul'da şu anda ciddi anlamda bir göç başladı. Şu anda insanlar İstanbul'u bir an önce terk etme isteğindeler. Taleplere yetişemiyoruz" dedi. Özellikle de sahil kısmında yaşayan kişilerin bu ilçeleri büyük bir hızla terk ettikleri belirtilirken nakliyecilerin de yaşanan yoğunluk nedeni ile taleplere yetişmekte zorlandıkları belirtiliyor. Yoğun göç veren ilçelerde özellikle de eski binalarda kiralık ev fiyatlarının hızla düştüğü dile getirildi.