İstanbul'da deprem riski yüksek olan ilçelerde konut fiyatları şaşırtıyor!

İstanbul’da deprem riski yüksek olan ilçelerde bulunan konutların fiyatları dikkat çekmeye başladı. Konutlar için yüksek fiyatlar talep edilirken 30 yaş üstü binalardaki konutların fiyatları şaşırtıyor.
İstanbul'da deprem riski yüksek olan ilçelerde konut fiyatları şaşırtıyor!

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından konut fiyatları yeniden gündem oldu. İstanbul’da büyük bir deprem beklenirken özellikle riskli ilçelerdeki konutların fiyatları dikkat çekiyor. Deprem uzmanları 2030 yılına kadar İstanbul’da deprem olabileceğine dair ihtimalleri açıklıyorlar ama bu konut fiyatlarına pek de yansımıyor.

DEPREM RİSKİ FİYATLARI ETKİLEMİYOR

İstanbul’da deprem olması durumunda Marmara Denizi’ne yakın sahil kesim riskli bölgeler olarak belirtiliyor. Bu kapsamda Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece, Pendik, Maltepe gibi ilçeler yüksek riskli ilçeler arasında gösteriliyorlar. Uzmanlara göre depremlerde yapı sağlamlığı kadar zemin yapısının da deprem riskinde büyük bir önemi bulunuyor. Sağlam bir zeminde kurulmayan ideal yapıların yıkım riski büyük olabiliyor. Sayılan bu ilçelerde ise zemin oldukça zayıf olarak değerlendiriliyor.

30 YILLIK KONUTLAR İÇİN İSTENEN FİYATLAR!

Deprem riskine rağmen İstanbul’un ilçelerinde konut fiyatları dudak uçuklatıyor. Avcılarda 31 yaş üstü 2+1 ve 1+1 daireler internet üzerinden ilan sayfalarında 780 Bin TL’den alıcı aramaya devam ediyorlar. Küçükçekmece’de giriş kat 1+1 daire fiyatları 680 Bin TL’ye, 2+1 daire ise 775 Bin TL’ye satılıyor. Büyükçekmece’de sahil kesiminde yer alan 2+1 dairelerin fiyatları ise 1,5 Milyon TL’den başlıyor.

Deprem riskli ilçelerdeki konut fiyatlarının yüksekliği Anadolu Yakası’nda da farklı değil. Riskli ilçeler arasında gösterilen Pendik’in sahil kesiminde 2+1 daireler 1,4 Milyon TL’ye satılıyor. Aynı şekilde Maltepe’de 2+1 daireler 1 Milyon 250 Bin TL’ye satılıyor.

DEPREM RİSKİ ARAŞTIRMASI!

İstanbul’da deprem riski ile alakalı olarak bilimsel çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Marmara Denizi’nin içinden geçen fay hattında bir deprem meydana gelmesi bekleniyor. Bu depremin sahil kesimlerini daha şiddetli olarak etkileyeceği bildiriliyor. Sahilden uzak ilçeler ise depreme karşı biraz daha güvenli yerler olarak değerlendiriliyor.