İstanbul'da evi olanlar dikkat! Ekrem İmamoğlu'ndan yeni ev vergisi önerisi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da evlerini boş tutan ev sahiplerini ilgilendiren bir açıklama yaptı. Ekrem İmamoğlu evlerini boş tutan ev sahiplerinden ek vergi alınması gerektiğini söyledi.
İstanbul'da evi olanlar dikkat! Ekrem İmamoğlu'ndan yeni ev vergisi önerisi!

İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir canlı yayında İstanbul emlak piyasasına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul’da hem konut fiyatlarının hem de kira fiyatlarının akıl almaz seviyelere geldiğine dikkat çeken Ekrem İmamoğlu bu duruma çözüm olacağını söylediği önerisini canlı yayında açıkladı.

BOŞ EV VERGİSİ ÖNERİSİ!

İstanbul’da boş halde bekleyen konut sayısını da açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’da şu anda boş konut sayısı 750 bin adet. Bakın 750 bin konut boş boş duruyor. Vatandaşımız da kiralık ev arayıp tutmak istiyor. Bu boş konutlar piyasada yer almadıkça kira fiyatlarını nasıl düşüreceksiniz. İşte biz bu konutların emlak piyasasına dahil olmasını istiyoruz. Adamın evi var ama boş tutuyor, kimsenin işine de yaramıyor. İşte biz ondan daha fazla vergi almak zorundayız.” dedi.

VERGİLERLE KONUT İNŞA EDİLECEK

Evini boş tutanlardan alacakları vergilerin yine konut sektörüne döneceğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Evini boş saklayan vatandaştan daha fazla vergi alacağız ama bu elde edilen vergi gelirini ne yapacağız. Yine vatandaşımıza, emlak sektörüne dönecek o vergi. Biz boş evlerden aldığımız vergiyi kuruşu kuruşuna konut fonuna aktaracağız. Orada oluşan fon ile konut üretip vatandaşımızın yine ihtiyacını karşılayacağız.” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA ÖRNEKLERİ VAR!

Evlerini boş tutanlardan ek vergi alınmasının dünyanın çeşitli ülkelerinde de uygulandığını söyleyen Başkan Ekrem İmamoğlu, “Bu boş ev vergisini biz kafamızdan uygulayalım demiyoruz. Dünyada bunun örnekleri var ve şu anda da uygulanıyor. Konutların talepleri karşılamadığı şehirlerde gerek Avrupa’da olsun gerekse farklı ülkelerde olsun boş ev vergisi alınıyor. Bunu neden biz yapmayalım. Kazanacak olan vatandaşımız olacak.” şeklinde konuştu.