İstanbul'da evler aparta dönüştürülüp kiraya verilmeye başlandı!

İstanbul’da kira fiyatlarına gelen zamların ardından evler apartlara dönüştürülmeye başlandı. Kişi başı 2.500 TL aylık kira ile kiralanan apartlar çok yüksek kira geliri elde etmenin yolu oldu.
İstanbul'da evler aparta dönüştürülüp kiraya verilmeye başlandı!

Türkiye’de ülke genelinde kiralık ev sorunu yaşanıyor. Kiralık ev sayısı talebi karşılamazken yüksek kira bedelleri de vatandaşları zorluyor. Ev sahipleri ise daha fazla nasıl kira geliri elde edilebilir sorusunun yanıtını farklı yollarda buluyorlar. Evlerin apartlara dönüştürülüp çok sayıda kişiye kiraya verilmesi son dönemlerde oldukça rastlanılan bir yol haline geldi.

EVLER APARTA DÖNÜŞTÜRÜLÜP KİRAYA VERİLİYOR!

İstanbul’da Beylikdüzü, Avcılar, Şirinevler civarlarında yoğunlaşan bu apartlar çok büyük kira gelirinin kapısını aralıyor. Ev sahipleri her kiracıya bir oda verirken ortak kullanım alanlarında tüm apart sakinlerinin yararlanmasını sağlıyorlar. Bu şekilde kiracı sayısını arttıran ev sahipleri kira gelirlerini de oldukça yükseltiyorlar. Bu kiralama ile 10 kişiye kadar aynı apart kiralanabiliyor. 3.000 TL kişi başı kira alan ev sahiplerinin aylık kira gelirleri 30 Bin TL’yi bulabiliyor.

Konuya dair bir değerlendirme yapan Emlak Uzmanı Mustafa Özelmacıklı, “Türkiye genelinde konutların ortalama metrekare birim fiyatı 16.500 TL’ye kadar çıktı. İstanbul’da ise bu tutar 26.637 TL’yi gördü. Bu değerler üzerinden kiralık daire fiyatları belirleniyor. Kiralık evlerdeki arz sıkıntısı da eklenince fiyatlar oldukça yükseliyor.

Günlük kiralık ev ilanı yayınlayanlar için bir süre önce yasal düzenleme yapılmıştı. Ancak bu alanda sorunlar devam ediyor. Oda paylaşım modeli ile evler kiraya verilmeye başlandı. Burada oldukça yüksek kira gelirleri elde edilebiliyor. EV sahibi evi toplu bir şekilde kiraya verse en fazla 10 Bin TL’ye kadar gelir elde edilecek. Ancak apart sistemi ile evi kiraya verdiğinde bunun çok üstünü kazanabiliyor. Bunun yasal boyutları düzenlenmelidir.” dedi.