İstanbul’da kendiliğinden çökebilecek bina sayısı belli oldu

İstanbul’da deprem olmasa bile olduğu yerde çökebilecek bina sayısı açıklandı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konu hakkında konuştu.
İstanbul’da kendiliğinden çökebilecek bina sayısı belli oldu

İstanbul'da son zamanlarda binaların çökmesi vatandaşlarda büyük endişe yarattı. Uzmanlar, İstanbul'da çökme riski bulunan bina sayısı ve nasıl önlem alınabileceği konusunda açıklama yaptı.

Mega kentte son dönemlerde bina çökmelerinin yaşanması diğer binalarda da aynı durumun yaşanıp yaşanmayacağı sorusunu düşündürdü. Çökme vakalarındaki artışın nedeni ise merak edildi. İstanbul'da deprem olmasa bile kendiliğinden çökebilecek bina sayısı açıklandı.

Dün İstanbul Bahçelievler'de bina çökmesi üzerine konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret AŞ (KİPTAŞ) Genel Müdürü Ali Kurt, çöken binada faciadan dönüldüğünü kaydederken, vatandaşların çaresiz olduğunu da dile getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tespitine göre İstanbul’da deprem olmasa bile olduğu yerde yıkılma riski bulunan toplamda 1556 bina bulunuyor.

haber-ankara-1280720-100.jpg

4.8 MİLYON İNSAN CİDDİ RİSK ALTINDA

KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt, olası bir Marmara depreminde 200 bin binanın kullanılamaz hale geleceğini anlatarak, 1.2 milyon bağımsız birim ve 4.8 milyon insanın ciddi risk altında olduğunu ifade etti.

Binaların olduğu yerde yıkılmaya başladığını dile getiren Kurt, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu binaların dönüşümü için bakanlığın verdiği kira desteğine ek destek verebilmek için karar çıkardı. KİPTAŞ, yapıları maliyetine yenilemek amacıyla ‘İstanbul Yenileniyor’u da yürütüyor. Fakat istenilen performansı alamıyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlar, binaların son zamanlarda yıkılması üzerine büyük korku ve endişe yaşadıklarını belirtiyor ve depreme hazır olunmadığı düşünülüyor.