İstanbul'da Kentsel Dönüşüme Döviz Kuru Darbesi! Vatandaş Çaresiz Kaldı, Konutların Dönüşümü Aksadı!

Döviz kurlarında meydana gelen artışlarla yükselen inşaat maliyetleri beklenen İstanbul depremi öncesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına darbe vurdu.
İstanbul'da Kentsel Dönüşüme Döviz Kuru Darbesi! Vatandaş Çaresiz Kaldı, Konutların Dönüşümü Aksadı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarına döviz kuru darbesi vurulduğu bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden olan KİPTAŞ'ın Genel Müdürü Ali Kurt, kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarına dair önemli açıklamalar yaptı. Büyük İstanbul depremine İstanbul'un hazırlanması gerektiğini söyleyen Ali Kurt, kentsel dönüşüm uyarısında bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜME DÖVİZ KURU YÜKSELİŞİ DARBESİ!

Kentsel dönüşüm için çok kritik bir ikazda bulunan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Üstlendiğimiz görev gereği bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. Bunu tamamen sorumluluk duygularımla yapıyorum. Üzülerek söylemem gerekiyor ki beklenen büyük İstanbul depremi öncesinde dönüşmesi gereken riskli konutların yenidenlemesi konusunda döviz kurlarındaki yükselişlerin neticesinde vatandaşlarımız kaderlerine terk edilmiştir. Kentsel dönüşüm çalışmalarına döviz kuru darbesi vurulmuştur." dedi.

DEMİR FİYATLARI BİR HAFTADA YÜZDE 11,50 ARTTI

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, dolar kurundaki yükselişlere dikkat çekerek, "Son bir haftada dolar kurunun değeri yüzde 9,30 oranında arttı. Demir fiyatlarında haftalık artış ise yüzde 11,5 oldu. Tedarik zincirinde bozulma olduğunu net şekilde görüyoruz. Piyasada güven kaybı yaşanıyor. Hatta piyasada güven diye bir şey kalmadı." ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU ARTIŞLARI KONUTLARINI YENİLEMEK İSTEYENLERİ ÇARESİZ BIRAKIYOR

Ekonomik koşulların konutlarını yenilemek isteyenlerin önünde engel olduğunu söyleyen KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Bozulan ekonomik şartlar nedeniyle riskli yapılarda oturmak zorunda kalan vatandaşlarımız bu yapılarının yenilenme sürecinde farklı farklı sıkıntılarla karşılaşıyorlar. İstanbul Yenileniyor platformu kurmuştuk. Bu platform sayesinde riskli yapılarda oturan vatandaşlarımız maliyet fiyatı üzerinden borçlandırmaya ikna etmiştik. Ancak piyasadaki güvensizlik, fiyatlardaki oynaklık maalesef konutlarını yenilemek isteyen vatandaşlarımızı çaresiz bırakıyor." şeklinde konuştu.

İstanbul'un deprem riskine vurgu yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "İstanbul'un bir deprem gerçeği var. Bu gerçekle İstanbul'u yarınlara hazırlamamız gerekiyor. Bunun için de tüm tarafların bir araya gelmesi lüzumu doğmuştur. Dilerim bu mutabakar bir an önce sağlanır ve afet odaklı kentsel dönüşüm için acil bir eylem planı ortaya koyabiliriz." dedi.