İstanbul'da Kentsel Dönüşüme Hız Verildi! 116 Bin Konutun Dönüştürülmesi İçin Düğmeye Basıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan son değerlendirmelerde İstanbul'un depreme hazırlıklı bir şehir haline gelmesi için kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verildiği açıklandı.
İstanbul'da Kentsel Dönüşüme Hız Verildi! 116 Bin Konutun Dönüştürülmesi İçin Düğmeye Basıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan son değerlendirmelerde İstanbul'un depreme hazırlıklı bir şehir haline gelmesi için kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verildiği açıklandı. 116 bin konutun dönüşümü için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Milyonlarca insanın yaşadığı ve ülkenin en kalabalık şehri olan İstanbul’un kentsel dönüşüm için oldukça hareketli olduğu ifade ediliyor. Bu konuda deprem riski barındıran pek çok binanın olduğu tespit edildi. Yapılan değerlendirmeler sonrasında İstanbul’da acil durum riskinin bulunduğu toplam 63 adet bölgenin olduğu belirlendi. Şimdilerde geri dönüşümün yapıldığı alanların yüzde 66’lık kısmının ise deprem riski altında olduğu belirlendi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamalarında, İstanbul’un her ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiği ve bu sürece özellikle dikkat edildiği ifade edildi. Riskli alanlar üzerinde yapılan değerlendirmeler sonrasında 116 bin 827 adet konutun büyük bir hızla geri dönüştürüldüğü ifade edildi. İstanbul’lu vatandaşların risklerden uzak, depremde güven sağlayabilecek konutlarda yaşamlarına devam etmeleri için çalışmaların bundan sonraki dönemlerde de süreceğinin altı çizildi.



Şimdiye Kadar 1.3 milyon Konut Dönüşümle Vatandaşa Kazandırıldı!



Kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken temel ilkenin hem hızlı, hem yerinde hem de güvenilir olmasına dikkat edildiğinin altı çizildi. Bununla birlikte ilk kentsel dönüşüm çalışmalarının 2012 yılında başladığı ve o günden bu güne aralıksız bir şekilde devam ettiği ifade edildi.



Türkiye genelinde riskli alanların tespit edilmesinin ardından şimdiye kadar toplam 1 milyon 348 bin konutun dönüşümü sağlandı. Hala riskli bölgelerde çalışmalar devam ediyor. Dönüşüm çalışmalarının tamamen bitmesinin ardından kalabalık şehirlerde, yapılaşmanın daha sağlam temeller üzerine atıldığı risksiz bölgelerin oluşturulması ve daha fazla yeşil alanın gündeme gelmesi bekleniyor.



emlak365.com