İstanbul'da Kiralık Ev Fiyatları Asgari Ücreti Aştı: En Ucuz Konut Kirası 5 TL'ye Fırladı!

Kiralık konut krizinin en derinden hissedildiği şehirlerin başında yer alan İstanbul'da ev kiraları asgari ücreti aştı. Vatandaş çalıştığını yemese içmese dahi kirasını ödeyemiyor!
İstanbul'da Kiralık Ev Fiyatları Asgari Ücreti Aştı: En Ucuz Konut Kirası 5 TL'ye Fırladı!

Türkiye büyük bir barınma krizi yaşarken hem kiralık hem de satılık ev fiyatları alev almıştı. Yaşanan süreçte konut fiyatları ve ev kiraları en çok büyük şehirlerde artış göstermiş, İstanbul'da kiralık evler adeta karaborsaya düşmüştü.

Bazı emlakçıların rekor fiyat istenen kiralık evlere yapılan fazla sayıda başvuru olması nedeni ile kura ile kiracı belirlediği haberleri büyük yankı uyandırırken ne yazık ki yaşanan kriz derinleşmeye devam ediyor. Yüksek fiyatına rağmen vatandaş boş ev bulmakta zorlanırken İstanbul'da kiralık ev fiyatlarının 5 bin TL'yi aştığı açıklandı.

KİRALIK EV FİYATLARI ÖYLE BİR ARTTI Kİ MAAŞ ARTIK KİRAYA YETMİYOR!

İstanbul'da ucuz kiralık ev arayanların gözdesi olan Bağcılar, Ümraniye, Esenler, Küçükçekmece ilçelerinde bile ortalama konut kiralarının 5 bin lirayı aştığı açıklanırken site içerisinde yer alan dairelerde ise ortalama konut kiraları 6 bin liraya ulaştı. Türkiye'nin en büyük online emlak sitesi olan Sahibinden sitesinin verileri üzerinden Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan Sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü raporu gündemi salladı.

İstanbul'da Kiralık Ev Fiyatları Asgari Ücreti Aştı: En Ucuz Konut Kirası 5 TL'ye Fırladı!

Ortalama konut kirası en ucuz ilçelerde bile 5 bin liraya ulaşırken bu da kiralık ev arayan asgari ücretli vatandaşların artık tüm maaşlarını kiraya yatırsalar dahi ev kiralarını ödeyemez hale geldiklerini ortaya koydu. Kiralık ev fiyatlarının yanı sıra satılık konut fiyatları da yükselirken bankaların yüksek konut kredisi faiz oranları uygulaması nedeni ile vatandaş satılık evlerin de yanına yaklaşamaz olmuştu.

Haber Kaynağı: Emlak365.com