İstanbul'da Ortalama Taşınma Masrafı Haziran 2022 Ne Kadar? Nakliye, Kira, Komisyon, Depozito, Boya Badana Masrafları

İstanbul’da yüksek kira bedelleri nedeniyle evden çıkmak zorunda kalan kiracılar yeni bir eve taşınmak için fahiş bedeller ödemek zorunda kalıyorlar. İstanbul’da ortalama taşınma masrafı ne kadar?
İstanbul'da Ortalama Taşınma Masrafı Haziran 2022 Ne Kadar? Nakliye, Kira, Komisyon, Depozito, Boya Badana Masrafları

Son dönemlerde en çok tartışılan konulardan birisi yüksek kira fiyatları oluyor. Ancak bunun arka planında kiracıların üzerilerine binen yükün boyutunun ne kadar büyük olduğu yer alıyor. Yüksek kiralar nedeniyle evlerinden çıkıp bir başka eve taşınmak zorunda kalanların ödeyecekleri taşınma masrafları adeta dudak uçuklatıyor. İstanbul’da ortalama taşınma masrafları ne kadar oldu?

İSTANBUL’DA TAŞINMA MASRAFLARI HAZİRAN 2022

İstanbul’da taşınmaya karar veren bir kiracı önce kendisine uygun bir ev bulup kiralaması gerekiyor. Kira bedeli, depozito, komisyon derken oldukça yüklü bir maliyetin göze alınması gerekiyor. Buna nakliye masrafları, yeni abonelikler için depozitolar, boya badana gibi çeşitli ödemeler de ekleniyor. En ekonomik rakamlarla yapılan hesaplamaya göre İstanbul’da bir kiracı taşınmak için 40 Bin TL ortalama masrafı göze almak zorunda kalıyor.

Emlakçılar üzerinden ev kiralayanlar 3+2 konutlar için ortalama 4.000 TL kira bedeli ile ev kiralayabiliyorlar. Bu bedel kadar emlakçıya da komisyon ödemesi yapılıyor. Buna ek olarak da ev sahipleri 2 kira bedeli de depozito talep ediyorlar. Sadece ev sahibine ve emlakçıya 16 Bin TL ödeme yapılması gerekiyor.

Yeni bir ev kiralandığında yapılacak olan ilk iş elektrik, su, doğalgaz gibi aboneliklerin kiracının üzerine almasıdır. Bunlara ödenecek olan depozito tutarları ise 1.500 TL’yi aşıyor.

Taşınırken en önemli masraflardan birisi de nakliye masrafları oluyor. Bunun ne kadar olacağını ise mesafe bazlı olarak yapılan hesaplamalarda ortaya çıkıyor. 3+1 evlerin İstanbul’da ortalama nakliye masrafı 10 Bin TL oluyor. Bu hesaplamada taşınma ve montaj masrafları da yer alıyor.

Kiracıların yapmaları gereken bir iş de yeni kiraladıkları evlerde boya badana yapmak oluyor. 3+1 evin boya badanası 5 Bin TL’yi buluyor. Bu da kiracıların üzerilerindeki bir başka yük oluyor.

Emlak365.com