İstanbullular aradığınız fırsat devletten! Milli Emlak boş daire satışı yapacak 250.000 TL'den başlıyor

Milli Emlak Müdürlüğü'nden İstanbul'da kamu konutu satışı için ihale ilanı geldi. 250.000 TL'den başlayan fiyatlarla boş kamu konutu satacak olan kurum başvuruları almaya başladı.
İstanbullular aradığınız fırsat devletten! Milli Emlak boş daire satışı yapacak 250.000 TL'den başlıyor

Emlak365.com - İstanbul Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakalı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı bir ihale duyurusu ile kamu konutu satışı yapacağını açıkladı. Kurumun yayımladığı duyuru toplamda 5 adet konutun satışını içeriyor. Satılacak olan kamu konutlarının özellikleri ile satış işlemlerine ilişkin detayları emlak365.com olarak aktarıyoruz.

İSTANBUL'DA MAYIS'TA BOŞ KAMU LOJMANI SATIŞ İHALE İLANI

Avrupa Yakalı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ihale ilanında Fatih ilçesinde 4 adet, Bakırköy ilçesinde ise 1 adet kamu konutu satışı yapacağını duyurdu. Ancak bu beş konuttan 3 tanesinin ihalesi herkes için açık olacak diğer iki tanesi ise dolu ve öncelikli alım hakkı kapsamında satulacak.

Öncelikli Alım Hakkı kapsamında satılacak konutlar

Satılacak olan kamu lojmanları arasında; Fatih Kirmasti (Ali Kuşçu) Mahallesi Fatih Türbesi Sokağında bulunan lojman ile Bakırköy ilçesi Kartaltepe (Ataköy 3-4-11.Kısım) Mahallesi ile Dr. Remzi Kazancıgil Caddesinde yer alan kamu konutu dolu konumda. Bu konutların içerisinde kamu personeli olduğu ve satış hakkının ilk olarak bu personellere verildiği ilan edildi. Bu konutlar için ihale başvurusu yapılmayacak.

Tüm isteyenlerin başvuru yapabileceği lojmanlar

Fatih ilçesi Kemalpaşa Mahallesi Atatürt Bulvarında yer alan kamu konutlarının içerisinin dolu ancak bu konutlarda öncelikli alım hakkı olmadığı ilan edildi. Bu iki konut için herkes başvuru yapabilecek. Konutlar için 500.000 TL muhammen bedel açıklandı. Bunun dışında Fatih ilçesi Hacı Hüseyinağa (Kocamustafapaşa) Mahallesi Atik Hamamı Sokağında yer alan konutun boş ve 250.000 TL muhammen bedel ile satılacağı açıklandı.

SATIŞ TABLOSUNA BAKIN

Boş kamu konutları için başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin bilgi veren İstanbul Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakalı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı bir tablo yayımladı. Tabloda konutların özellikleri ile satış rakamları ilan edildi.

İstanbullular aradığınız fırsat devletten! Milli Emlak boş daire satışı yapacak 250.000 TL'den başlıyor

Tabloda ilk üç konut herkese açık satışa çıkarıldı. Son iki konut ise öncelikli alım hakkı kapsamında içerisinde bulunan kamu personellerine satılacak. İhale işlemleri 25 Mayıs tarihinde düzenlenecek. Bu tarihe kadar kurum başvuruları alacak. Başvuru işlemleri Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Topkapı Emlak Müdürlüğüne şahsen yada posta yoluyla yapılacak. İhale kılavuzu Milli Emlak kurumunun resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.