İstanbul'un Yeni Tatil Lokasyonu Yalova Esenköy'de Yazlık Evler Kapış Kapış Satılıyor!

Lokasyon olarak İstanbul'a oldukça yakın olan Yalova'nın Esenköy beldesi son dönemlerde yazlık ev arayanların ilk tercihi oldu.
İstanbul'un Yeni Tatil Lokasyonu Yalova Esenköy'de Yazlık Evler Kapış Kapış Satılıyor!

Lokasyon olarak İstanbul'a oldukça yakın olan Yalova'nın Esenköy beldesi son dönemlerde yazlık ev arayanların ilk tercihi oldu. Deniz ve doğa keyfini aynı anda çıkarmak isteyenler Esenköy'den makul fiyatlarla yazlık satın alarak tatil alternatiflerini çoğaltıyorlar.

Koronavirüs salgını nedeniyle insanların tatil tercihleri büyük bir değişime uğradı. Önceki yıllarda her şey dahil otellerde tatil keyfi yapan vatandaşlar bu tercihlerini terketmek zorunda kaldılar. Koronavirüs tedhdidi insanları kalabalıklardan uzaklaştırırken tatil seçeneklerinde de yazlık evleri ön plana çıkardı.



İSTANBUL İÇİN YENİ TATİL LOKASYONU ESENKÖY



Tatil tercihleri değişen ve İstanbul'da ikamet eden vatandaşlar bu yönde çözüm arayışına girdiler. İstanbul'a yakın lokasyonda bulunan tatil yapılabilecek beldelerden yazlık ev almak isteyen vatandaşların ilk tercihi Yalova'nın Esenköy beldesi oldu. İstanbul'a 45 dakikalık mesafede olması nedeniyle büyük bir talep gören Esenköy'deki yazlık evler son dönemlerde adeta kapış kapış satılıyor.



KORONAVİRÜS ESENKÖY'E ULAŞAMADI



Esenköy'de hem denizin hem de doğanın tüm imkanlarından yararlanan vatandaşlarda koronavirüsten de uzak kalıyorlar. Şu ana kadar Esenköy'de bir koronavirüs vakasına rastlanılmadı. Ayrıca Çınarcık ve Armutlu Devlet Hastanelerinin 20 dakikalık bir mesafede olması bu beldeyi daha da cazip hale getiriyor.



Kamu bankalarının konut kredilerinin etkisiyle de Esenköy'de yazlık evlerin satışlarında son dönemlerde büyük bir artış meydana geldi. İstanbul'un kalabalığından kaçarak sakin ve güzel bir tatil imkanına kavuşmak isteyen vatandaşlar Esenköy'de yazlık evleri kapış kapış satın alıyorlar.



GAYRİMENKUL YATIRIMCILARININ YENİ HEDEFİ



Öte yandan Esenköy'deki yazlık evlerin fiyatları bir yıl öncesine göre yüzde 26 artış gösterdi. Gün geçtikçe popüler bir belde olan Esenköy gayrimenkul yatırımı yapacak olanların da hedefine girmeye başladı.



Emlak365.com