İtalya resmen duyurdu! Bu kasabadan ev alanlara 30 bin Euro hibe para verilecek

Avrupa ülkelerinde yaş oranı her geçen gün yükselmeye devam ederken kırsaldan şehir merkezlerine kayan nüfus nedeniyle köyler ve kasabalar da boşalmaya devam ediyor.
İtalya resmen duyurdu! Bu kasabadan ev alanlara 30 bin Euro hibe para verilecek

Dünyada nüfus artış hızı yavaşlarken yaş ortalaması ise doğum oranının azalması ile düşüyor. Özellikle de Avrupa ülkeleri bu konuda alarm veriyor. İtalya yaşanan sorundan en çok mustarip olan Avrupa ülkeleri arasında yer alırken boşalan kasabaların dolması için yeni bir adım atıldı. 

İtalya'nın Puglia bölgesinde yer alan tarihi kasaba nüfusun merkeze göç etmesi ile hayalet kasabaya dönüşürken hem doğum oranının hem de nüfusun azalması nedeniyle yeni teşvik kampanyası açıklandı. Açıklanan teşvik paketi ile söz konusu kasabada yer alan tarihi evleri alan kişilere 30 bin Euro hibe para ödemesi yapılacak. 

İTALYA'DA EV ALANA HİBE PARA VERİLİYOR! 

Gençlerin artık kasabalarda ve kırsalda yaşamak istememesi nedeniyle şehir merkezine kayan nüfus İtalyan kasabalarının hayalet kasabalara dönüşmesine neden oluyor. Bu kasabalardan biri de Puglia bölgesinde yer alan tarihi kasaba oldu. Ne yazık ki kasabada yaşayan gençlerin merkeze yönelmesi ile kasabanın nüfusu düşerken nüfusu arttırmak için teşvik açıklandı. 

İtalya resmen duyurdu! Bu kasabadan ev alanlara 30 bin Euro hibe para verilecek

Bölgede yaşayan tarihi evler nüfusun merkezlere göç etmesi ile boşalarak bakımsız kalırken kasabanın bu şekilde çürümesini önlemek amacı ile yeni kampanya başladı. Başlatılan kampanya kapsamında kasabada yer alan evlerden alan kişilere 30 bin Euro hibe para ödemesi yapılacağı ilan edildi. Yani bugünkü kurdan yaklaşık bir hesaplama yapılırsa tarihi kasabada yer alan evlerden alan kişiler 575 bin TL para alacaklar. 

İtalya resmen duyurdu! Bu kasabadan ev alanlara 30 bin Euro hibe para verilecek

İTALYA'DA EVLER KAÇ EURO, NE KADAR?

Kasabada satışa sunulan evlerin fiyatlarının ise 25 bin Euro olduğu belirtilirken bu da ev alan kişilerin bedava ev sahibi olmasının yanı sıra yanına bir de 5 bin Euro tutarında paranın ceplerine kalacağı anlamına geliyor. Konu hakkında açıklama yapan Yerel meclis üyesi Alfredo Palese, "Tarihi kasabayı, yeni sakinleriyle birlikte yeniden canlı görmek istediğimiz birçok boş ev var. Harika mimari yapılarla dolu semtlerimizin yavaş yavaş nasıl boşaldığına tanık olmak üzücü" diyerek eski ev alanlara 30 bin Euro hibe para vererek bu evleri yenilemek ve burada yaşama şartı getireceklerini, başvuruların bir kaç gün içinde başlayacağını söyledi.