İzmir Belediyeden Satılık 15 Apartman Dairesi! Almak için Başvuru Yapmak Gerekli

İzmir'in Dikili İlçesinde belediye başkanlığı bir duyuru yayımlayarak apartman dairesi satışı yapacağını ilan etti. Belediye duyurusunda daireler için istenilen fiyatları ve başvuru tarihini açıkladı.
İzmir Belediyeden Satılık 15 Apartman Dairesi! Almak için Başvuru Yapmak Gerekli

Konut talebi yüksek olan şehirlerden birisi olan İzmir'de belediye başkanlığından konut satış duyurusu geldi. Dikili Belediyesinin yayımladığı konut satış duyurusunda 15 adet apartman dairesinin satışının yapılacağı açıkladı.

DİKİLİ BELEDİYESİNDE SATILIK DAİRELER

Şubat ayının son günlerinde yayımlanan duyuruda satışı yapılacak konutların aynı binada yer aldığı açıklandı. Belediye İzmir'in Dikili İlçesi Çandarlı Mahallesinde konut satışı yapılacak. Konum bilgisi veren belediye taşınmazın 1528 ada 12 parselde yer aldığını ilan etti. A Blokta yer alan dairelerden 7 tanesi 2+1 şeklinde olurken geriye kalan konutlar 3+1 şeklinde. Açık ihale ile herkesin katılabileceği satışlar için belediye başkanlığı fiyatların 1 milyon 25 bin TL'den başladığını duyurdu. Konut satışlarında en yüksek rakam 3 milyon 75 bin TL olarak açıklandı.

Fiyat Tablosu

İzmir Belediyeden Satılık 15 Apartman Dairesi! Almak için Başvuru Yapmak Gerekli

Belediye başkanlığının ilan ettiği tabloda konutların özellikleri detayları ile paylaşıldı. Konutların brüt ve net metrekare büyüklüklerinin yanı sıra oda sayısı, ayrı ayrı fiyat listesi ilan edildi. Tabloda ihale saat ve tarihi de yer aldı. İhale işlemleri için bir açıklamada bulunan belediye başkanlığı ihale türü ve ihalenin nerede yapılacağına dair ayrıntıları açıkladı.

Dikili Belediyesi açıklamasında "Yukarıda niteliği tahmini bedeli geçici teminatı ve ihale tarih , saati belirtilen taşınmazların satış ihalesi ;2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesine göre açık teklif (arttırma) usulü ile Belediye Konferans ve Düğün Salonunda ve Encümen huzurunda şartname gereğince yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

İHALE BAŞVURU EVRAKLARI

Belediyeden satılık konutlar açık artırma usulü ile olacağından ihaleye katılmak isteyenler başvuru yapacaklar. 17 Mart tarihinden önce tamamlanması gereken başvurular için ön duyuru metninde gerekli evraklar açıklandı.

Tabloda bildirilen geçici teminat bedelini ödeyen vatandaşar, ödeme yaptıkları makbuzla beraber "Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi, Geçici Teminat Bedeli Makbuzu, Nüfus Cüzdanı Sureti (e-devlet), Kanuni tebligat adresi (muhtarlık-e-devlet), Vekaleten katılıyor ise 2022 yılında onaylı vekaletname (Noterden), Belediye ve Vergi Dairesinden alınacak borcu yoktur belgesi, İhale Doküman Bedeli Makbuzu" evrakları ile başvurularını yapacaklar.

İhale şartnamesi Dikili Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğünden alınacak ve her sayfası ihaleye katılım gösterecek kişi tarafından ayrı ayrı imzalanacak.