İzmir Depreminde Hasar Görmüştü, Buca Cezaevi Yıkımına Başlandı!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen depremde hasar gören Buca Cezaevi için yıkım kararı alınmıştı. 62 yıllık cezaevi yıkılmaya başlandı.
İzmir Depreminde Hasar Görmüştü, Buca Cezaevi Yıkımına Başlandı!

İzmir'in Buca ilçesinde yer alan 1956 senesinde yapımına başlanarak 1595 senesinde hizmet vermeye başlayan Buca Cezaevi hakkında depremde hasar görmesi nedeni ile yıkım kararı verilmişti. Hatırlanacağı üzere 2020 senesinin Ekim ayında meydana gelen deprem ile pek çok yapıda olduğu gibi Buca Cezaevi'nde de hasar oluşmuş, dönemin Adalet Bakanı Abdülhamid Gül tarafından hasar nedeni ile tarihi cezaevi hakkında yıkım kararı verilmişti.

6.9 şiddetindeki deprem nedeni ile ağır hasar alan tarihi cezaevi pek çok filme de ev sahipliği yapmış, depremin ardından cezaevinin ağır hasar alması nedeni ile burada bulunan mahkûmlar başka cezaevlerine nakledilmişlerdi. 17 Mayıs tarihinde resmen kapatılan tarihi cezaevi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü için yıkım ihalesi düzenlenmişti.

BUCA CEZAEVİ YIKIM KARARI UYGULANMAYA BAŞLANDI!

Yıkım ihalesi tamamlanan tarihi cezaevinde ilk kepçe vuruldu ve yıkım başladı. İhalede 45 gün içerisinde yıkımın başlaması şartı koşulurken süreçte beklenen yıkım ihalesi aşamasının tamamlanması ile beklenen yıkım işlemi de başlamış oldu.

Yıkım kararı hakkında açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç hizmetin siyaseti olmayacağını belirterek "Buca Cezaevi'nin kent içinden kaldırılması için uzun süreden beri verdiğimiz mücadelede son aşamaya gelindi. Buca Cezaevi'nin yıkım ihalesinin ardından ilk kepçe vuruldu, yıkım başladı. Bu sayede Buca artık yeni yoluna da kavuşacak" diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.