İzmir'de 3 İlçede 26 Mahallede 24 Saat Su Kesintisi!

İzmir’de bazı ilçelerde 24 saatlik su kesintisi uygulanacağı açıklandı. Su kesintisinin Karşıyaka ilçesindeki vana değişiminden kaynaklandığı bildirildi.
İzmir'de 3 İlçede 26 Mahallede 24 Saat Su Kesintisi!

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından bir açıklama yapılarak su kesinti duyurusunda bulunuldu. Karşıyaka ilçesinde yapılacak olan vana değişikliğinden dolayı üç ilçede toplam 26 mahalleye 24 saat boyunca su verilemeyeceği açıklandı. Su kesintileri belirtilen vana değişiminin yapılmasının ardından sona erecek. Ancak 24 saat boyunca açıklanan yerleşim birimlerinde su kesintisi uygulanacak.

HANGİ İLÇELERDE SU KESİNTİSİ OLACAK?

İZSU tarafından yapılan son bilgilendirmeye göre İzmir’de yaşanacak su kesintisinin ana kaynağı olan Karşıyaka ilçesinde bazı mahallelerde vatandaşlar 24 saat boyunca su hizmetinden mahrum kalacaklar. Ayrıca Bayraklı ve Çiğli ilçelerinde de bazı mahallelerde su kesintisi uygulaması yapılacak. Bu ilçelerde planlanan çalışma sona erdiğinde yeniden su verilecek.

HANGİ MAHALLELERDE SULAR 24 SAAT KESİLECEK?

İZSu tarafından su kesintisinin uygulanacağı mahalleler de kamuoyuna ilan edildi. Buna göre İzmir’in Bayraklı ilçesinde Cengizhan, Çiçek, Alpaslan, Muhittin Erener, Refik Şevket İnce, Fuat Edip Baskı, Nafiz Gürman, Yamanlar, Emek, Doğançay, Soğukkuyu, Onur, Körfez, Gümüşpala mahallelerinde 24 saat su kesintisi olacak. Ayrıca Çiğli ilçesinde de Aydınlıkevler, Ahmet Taner Kışlalı, Evka-2, Evka-6, Güzeltepe, Şirintepe, Maltepe Köyiçi, Yakakent mahallelerinde de sular 24 saat olmayacak. Karşıyaka ilçesinde ise Örenköy, Cumhuriyet, İnönü, Mustafa Kemal mahalelelri kesinti kapsamında olacak.

İZMİR’DE SU KESİNTİSİ NE ZAMAN OLACAK?

İzmir’de uygulanacak 24 saatlik su kesintisi için zaman açıklaması da yapıldı. Buna göre açıklanan yerleşim birimlerinde sular 1 Mart 2022 Salı günü saat 10:00’da kesilecek. Kesilen sular 2 Mart 2022 Çarşamba günü saat 10:00’da yeniden gelecek. Planlanan çalışmanın uzaması veya daha erken tamamlanması durumunda ise İZSU tarafından kamuoyu bilgilendirilecek.