İzmir'de belediyeden satılık 146 konut imarlı arsa!

İzmir Menemen Belediye Başkanlığı tarafından yayınlanan resmi ilan ile ilçede bulunan 146 adet konut imarlı arsa satışa çıkarıldı. Menemen Belediyesi arsalara dair kapsamlı bilgileri kamuoyu ile paylaştı.
İzmir'de belediyeden satılık 146 konut imarlı arsa!

Türkiye’de belediyeler tarafından arsa satışlarının yapılmasına devam ediliyor. Belediyeler son dönemlerde gayrimenkul piyasasında oldukça daralan arsa stoklarını arttırabilmek ve bunu yaparken de ciddi gelirler elde ederek bütçelerini toparlayabilmek için mülkiyetlerinde bulunan arsaları ihale yoluyla satışa çıkarıyorlar. Özellikle gayrimenkul piyasasında konut imarlı arsaların az oluşu bu yapılan satışları da daha da kıymetlendiriyor. Konut imarlı arsa satışlarına dair son duyuruyu İzmir Menemen Belediyesi yaptı.

146 ADET KONUT İMARLI ARSA SATILIYOR!

İzmir Menemen Belediye Başkanlığı tarafından yayınlanan resmi ilan ile konut imarlı arsalar satışa çıkarıldı. 146 adet konut imarlı arsanın satılacağını duyuran Menemen Belediyesi bu arsaların tamamının ilçede Seyrek Mahallesi’nde olduğunu açıkladı. Arsaların tüm nitelikleri yayınlanan resmi ilan ile kamuoyuna duyurulurken belirlenen muhammen bedeller de belirtildi.

MUHAMMEN BEDELLER BELİRLENDİ!

Menemen Belediyesi tarafından verilen bilgilere göre satışa çıkarılan konut imarlı arsaların en büyüğünün yüzölçümü 41.475 metrekare olarak açıklandı. Bu konut imarlı arsa için 127 Milyon 700 Bin TL muhammen bedel belirlendi. İhaleye katılmak isteyenlerin ödemeleri gereken geçici teminat bedelinin ise 3 Milyon 831 Bin TL olduğu açıklandı.

Yine Menemen Belediyesi tarafından satışa çıkarılan arsaların en küçüğünün ise 500 metrekare büyüklüğünde olduğu bildirildi. Bu arsa için 2,5 Milyon TL’lik muhammen bedel belirlendi. İhaleye katılmak isteyenlerin ödemeleri gereken geçici teminat bedelinin ise 75 Bin TL olduğu açıklandı.

İzmir'de belediyeden satılık 146 konut imarlı arsa!

146 adet konut imarlı arsanın Menemen Belediyesi tarafından ihale ile satışına dair ayrıntılar belli oldu. Buna göre 22 Kasım 2022 ile 1 Aralık 2022 tarihleri arasında kapalı teklif usulü ile yapılacak olan ihalelerde kapalı teklif ihale hükümleri uygulanarak arsaların satışları yapılacak. Arsalar en yüksek geçerli teklifi verenlere satılacak. İhale bedelleri ödendikten sonra arsaların tapu işlemleri yapılarak tapu tescili gerçekleştirilecek.