İzmir'de gökdelen inşaatında feci kaza! Vinç devrildi, 5 kişi hayatını kaybetti!

İzmir’in Bornova ilçesinde bir inşaat vincinin devrilmesi sonucunda gerçekleşen kazada 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
İzmir'de gökdelen inşaatında feci kaza! Vinç devrildi, 5 kişi hayatını kaybetti!

İzmir’de bir inşaat vincinin devrilmesi felaketle sonuçlandı. Bornova ilçesinde yapımı devam eden bir gökdelen için kurulu olan vinç devrildi. Bu şekilde gerçekleşen kaza neticesinde 5 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı açıklandı. Gökdelen inşaatına doğru devrilen vinç o esnada yapının yanında bulunanların hayatını kaybetmesine neden oldu.

GÖKDELEN İNŞAATINDA FECİ KAZA!

İzmir Bornova’da gökdelen inşaatında vinç devrilmesi şeklinde gerçekleşen kazaya dair bazı ayrıntılar belli oldu. Buna göre vinç önce gökdelen inşaatına doğru devrildi. Ardından vinçten kopan parçalar alt tarafta bulunan inşaatın şantiyesindeki konteynerin üzerine düştü. Konteyner içerisinde bulunanlar feci şekilde can vermek durumunda kaldılar.

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!

Vinç devrilmesi kazasının ardından olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de kazaya dair bir açıklamada bulunup 5 kişinin öldüğünü, 2 kişinin ise yaralandığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise vinç kazasına ilişkin, “Bornova ilçemizdeki bir inşaatta vinç devrilmesi olayı yaşanmıştır. Bu kaza neticesinde 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Çok üzgünüz. Hepimizin başı sağolsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yarılı vatandaşlarımızın da tedavilerinin yapılarak bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum.” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI!

Polis gökdelen inşaatında meydana gelen vinç kazası ile alakalı olarak soruşturma başlattı. Yapılacak olan incelemede kazanın neden olduğu detaylıca araştırılacak. Herhangi bir ihmalin tespit edilmesi durumunda ilgililer hakkında adli işlemlerin yapılacağı bildirildi. Öte yandan kazanın iş güvenliği ihmalinden meydana gelip gelmediği de detaylıca soruşturulacak ve bu soruşturmanın neticeleri de kamuoyu ile paylaşılacak.