Kamu İhale Genel Tebliği 2023 yayımlandı

Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 29 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kamu İhale Genel Tebliği 2023 yayımlandı

Kamu İhale Kurumu büyük bir merakla beklenen Kamu İhale Genel Tebliği 2023 düzenlemesini yayımladı. 29 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan  Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile pek çok önemli düzenlemeye gidildi. 

Yayımlanan tebliğ kapsamında belirlenen bilişim hizmet alımı ihalelerinde istenecek belgeler hükmü için uygulama tarihi 29 Eylül 2023 olarak belirlenirken diğer maddeler için ise uygulama tarihi 15 gün sonrası olarak ilan edildi. Yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında kamu kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen ihalelere katılmak isteyen kişi ve kurumların temin edecekleri belgeler ve uyacakları koşullar belirlenmiş oldu. 

Kamu İhale Kurumundan:

KAMU İHALE GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1- 22/8/2009 tarihli ve 27327 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu İhale Genel Tebliğinin 7.3. maddesinin birinci cümlesinde yer alan “bankalardan temin edilecek belgeler,” ibaresi ve üçüncü cümlesinde yer alan “bankalardan temin edilecek belgelerdeki,” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 7.4 maddesinin birinci cümlesinde yer alan “bankalardan temin edilecek belgeler,” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3- Aynı Tebliğe 89 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

“Madde 89/A- Bilişim hizmet alımı ihalelerinde istenecek belgeler

89/A.1. İdarelerce, bilişim hizmet alımı ihalelerinde, ön yeterlik şartnamesi veya idari şartnamenin ön yeterlik başvurusu ve/veya ihaleye katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin maddesinin “İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgelerin” istenilmesine ilişkin bendinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Kamu Bilişim Yetki Belgesine yer verilmesi gerekmektedir.

Kamu İhale Genel Tebliği 2023 yayımlandı

Söz konusu tebliğin yükümlerini yürütme görevi ise Kamu İhale Kurumu Başkanına verildi.