Kamu Konut Kredisiyle SGK'dan 450 Bin TL'ye Satılık Avlulu Lojman

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK lojman satışı yapacak. 450 bin TL muhammen bedel ile ihaleye çıkarılacak olan kargır ev için kamu konut kredisi de kullanılabilecek. Ev almak isteyenler için o ilan.
Kamu Konut Kredisiyle SGK'dan 450 Bin TL'ye Satılık Avlulu Lojman

Kamu konutu satışları için ihale ilanı yayımlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başvuruları almaya devam ediyor.

Sakaya'da yer alan kamu konutu ile ilgili özellikler aşağıda yer alıyor. Özellikleri paylaşılan konut ile ilgilenenler için hem ihale işlemleri hemde satış ile ile ilgili kredi detaylarını aktardık.

SAKARYA'DA SGK'DAN SATILIK KAMU KONUTU

Sosyal Güvenlik Kurumu duyurusunda, Sakarya'nın Akyazı İlçesi Dokurcun Çaylar Yeni Mahallesinde yer alan 121 ada ve 6 parsel konumlu arsa ve evin satılacağını ilan etti. Satşı yapılacak olan gayrimekulün arsa ve arazi ile üzerinde evden oluştuğunu bildiren kurum imar durumu hakkında bilgi verdi.

Arazi ile kargır evin imar durumu hakkında SGK "Akyazı Belediyesi İmar Müdürlüğünde görevli memurdan alınan şifahi bilgiye göre; değerlemeye konu taşınmazın tamamı yol ve park alanında yer almakta olup, yapılaşma izni bulunmamaktadır." bilgisini paylaştı. İhaleye katılım sağlayacak olanlar bu bilgi ışığında başvurularını yapacaklar.

Arazinin üzerinde yer alan ev ile ilgili olarak SGK, konutun kargır ev olduğunu, ilgili kurumdan yapılan incelemeye göre 91 m² oturum alanlı 1 adet yapı işli vaziyette bulunduğu bildirildi.

İHALE İLE İLGİLİ BİLGİLER

İhaleye katılım sağlamak isteyenler teklilerini 471 m2 büyüklükteki arazi ve üzerinde yer alan kargır ev için verecekler. Söz konusu gayrimenkul için 450 bin TL değer belirlenmiş olup ihaleye katılım sağlayacak olanlar 33 bin 750 bin TL geçici teminat bedeli ödeyecekler.

Kamu Konut Kredisiyle SGK'dan 450 Bin TL'ye Satılık Avlulu Lojman

İhale işlemleri ilan edilen bilgiler kapsamında 24 Mart tarihinde düzenlenecek. Ancak ilk ihalede istenilen teklif gelmez veya satış yapılmazsa SGK 31 Mart tarihinde ikinci bir ihale düzenleyecek. İhale işlemleri sabah başlayacak ve saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Satılık lojman ve kamu arazisi için başvuru işlemleri Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden yapılacak.

LOJMAN KREDİSİ İMKANI VAR

SGK, Milli Emlak veya Belediyelerden satılık olan konutlar için kamu konutu, lojman kredisi kullanmak mümkün.

Bankaların güncel konut kredisi faiz oranları üzerinden kullanılabilecek kredi detayları ile maliyet tabloları başvuru yapılacak olan bankadan öğrenilebilecek. Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank ile İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi Bankası gibi birçok kamu ve özel banka lojman kredisi vermekte.