Kamu müteahhitlerinden deprem bölgesinin yeniden imarı için 5 Milyar TL yardım kararı!

Türkiye Müteahhitler Birliği üstlenilen kamu projelerinin hak edişlerinin yüzde 1’ini deprem bölgesinin yeniden imarı için bağışlama kararı aldı. Bu şekilde 2023 yılında yaklaşık 5 Milyar TL bağış yapılması öngörülüyor.
Kamu müteahhitlerinden deprem bölgesinin yeniden imarı için 5 Milyar TL yardım kararı!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketinden dolayı tüm Türkiye seferber oldu. Türkiye Müteahhitler Birliği de deprem sonrası bölgenin yeniden imarı için harekete geçti. Türkiye Müteahhitler Birliği üstlenilen kamu projelerinin hak edişlerinin yüzde 1’ini depremle yıkılan bölgelerin imarı için bağışlayacak.

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından bir açıklama yapılarak birlik üyelerinin deprem bölgesinde vatandaşların enkazdan çıkarılması ve acil insani ihtiyaçlar için makine güçlerini ve imkanlarını seferber ettikleri bildirildi. İnşaat şirketleri bölgedeki şantiyelerin tesislerini depremzedelere açtılar. Konteyner ve çadır kentlerin kurulması ile gıda ve ihtiyaç malzemelerinin temini için de sorumluluk alındığı vurgulandı. Bölgeye yapılacak destek konusunda ise ikinci aşamaya geçildiği vurgulandı.

MÜTEAHHİTLERDEN DEPREM BÖLGESİNİN YENİDEN İMARI İÇİN BAĞIŞ KARARI!

Devletin ilk aşamada evi yıkılan ve kullanılmaz hale gelen insanlara geçici çözümler ürettiğini açıklayan Türkiye Müteahhitler Birliği ardından bölgenin yeniden imarına geçileceğini bildirdi. 1 milyon insanın evsiz kaldığı hatırlatılarak Türkiye Müteahhitler Birliği yeniden imar hamlesinde katkıda bulunacak. Birlik üyesi olmayan kamu müteahhitleri de bu yardım kararına katılım gösterecekler.

5 MİLYAR TL BAĞIŞLANACAK!

Türkiye Müteahhitler Birliği alınan karar gereği üstlenilen kamu projelerine ait 2022 yılından kalan alacaklar ile yapımı süren veya bu yıl imzalanacak projelere ait 2023 yılında ödenecek hak edişlerin yüzde 1’ini deprem bölgesinin yeniden imarı amacıyla bağışlayacak. Bunun için de KGM, DHMİ, TCDD, DSİ, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut, İl Özer İdareleri, belediyeler gibi kamu kuruluşları müteahhitlerden birer muvafakatname alacaklar. Bu şekilde ödemesi yapılacak hak edişin yüzde 1’i ilgili firma adına direkt olarak AFAD’a bağış olarak aktarılacak. Bu şekilde müteahhitlerin 5 Milyar TL tutarında bir bağış yapmaları sağlanacak.