Kanada yükselen ev fiyatları sonrası yabancılara konut satışı için yasaklama kararı aldı

Tüm ülkeler yoğun göçe karşı yeni politikalar geliştirmeye çalışırken Kanada bu konuda yeni bir karar aldı. Kanada'da 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2 sene boyunca yabancılara konut satışını yasakladı.
Kanada yükselen ev fiyatları sonrası yabancılara konut satışı için yasaklama kararı aldı

Suriye başta olmak üzere pek çok Orta Doğu ve Arap ülkesinde yaşanan iç karışıklıklar ile savaşlar dünyada büyük bir göç dalgası yaşanmasına neden olurken ülkeler kendi sınırlarını korumak adına yeni kararlar almaya devam ediyor. Son dönemde yoğun göç başvurusu alan ülkeler arasında yer alan Kanada bu konuda yeni bir karar aldığını duyurdu. 

Kanada hükümeti tarafından alınan karar kapsamında Kanada'da 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yabancılara konut satışı için 2 senelik yasaklama kararı çıktı. Yani 1 Ocak 2025 tarihi sonrasına kadar belirlenen istisnai durumlar haricinde olmak üzere Kanada'da yabancılara konut satışı yapılamayacak. 

KANADA'DA YABANCILARA KONUT SATIŞI YASAKLANDI! 

Son dönemde yoğun göç alana Kanada'da konut fiyatları büyük bir hızla yükselişe geçmişti. Ev fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeni ile Kanada hükümeti tarafından alınan karar kapsamında 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile Kanada'da yabancılara konut satışı istisnai haller dışında 2 sene boyunca yasaklandı. Bu süre zarfında sadece;

 Kanada'da yaşayan diplomatlar, konsolosluk çalışanları ve uluslararası çalışan kurumların üyeleri, 

500 bin dolar sınırını aşmamak şartı ile son 5 senenin büyük kısmını ülkede geçiren ve bazı gereksinimleri karşılayan uluslararası öğrenciler, 

Son 4 yılın en az 3'ünde Kanada'da çalışmış ve vergi beyannamesi veren işçiler ile geçici ikamet izni alarak savaştan kaçan mülteciler ev sahibi alma hakkına sahip olacaklar. Diğer yabancılar ise konut almak için 2 senelik yasak süresinin dolmasını bekleyecekler.