Kanal Ankara İmrahor Vadisi Projesi İçin Mahkeme Kararını Verdi, İmar Planı İptal Edildi!

Melih Gökçek'in belediye başkanı olduğu dönemde seçim vaadi olarak açıkladığı Kanal Ankara İmrahor Vadisi projesi hakkında çok önemli bir karar alındı.
Kanal Ankara İmrahor Vadisi Projesi İçin Mahkeme Kararını Verdi, İmar Planı İptal Edildi!

Melih Gökçek'in belediye başkanı olduğu dönemde seçim vaadi olarak açıkladığı Kanal Ankara İmrahor Vadisi projesi hakkında çok önemli bir karar alındı. Lüks konut projelerinin önünü açtığı iddiası ile daha önce kabul edilen Kanal Ankara imar planları iptal edildi. Detaylar haberimizde...

Kanal Ankara projesi hakkında bir son dakika gelişmesi yaşandı.



TMMOB Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklama ile duyurulan karar kapsamında 9 Ocak 2019 tarihinde onaylanan imar planının İmrahor Vadisi boyunca lüks konut projeleri için ayrıcalıklı imar hakları verdiği iddiası ile iptal edildiği açıklandı.



KANAL ANKARA PROJESİ İÇİN İMAR PLANLARI İPTAL EDİLDİ!



Ankaralıların yakından takip ettiği İmrahor Vadisi projesi olarak ta anılan Kanal Ankara projesi için alınan iptal kararı büyük yankı uyandırdı.



TMMOB Ankara Şubesi tarafından yayımlanan açıklamada iptalin ana nedeninin bazı konut projelerine ayrıcalıklı imar hakkı tanınması olarak gösterildi. Yeni Güneypark 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları iptal edilmiş oldu.



Açıklanan kararın ardından TMMOB Ankara Şubesi resmi bir açıklama yayımlayarak "Bilirkişi raporları ile planlama bölgesinin barındırdığı doğal alanları ve boş arazileri imara açma aracı olarak 'kentsel dönüşüm' alanı ilan edildiği ve bu sebeplerle bu tanımı gerekçelendiremediği tespit edilmiştir.



Bu adımlar aslında bir kentsel dönüşüm sürecini gerçekleştirmekten öte; 'Sinpaş Altınoran, Güneypark Ankara ve Marina Ankara' gibi hukuksuz, insan hayatını riske atan ve doğayı talan eden lüks konut projelerini planlama aracına uydurmak ve devamlılığını sağlamayı amaçlamaktadır" ifadeleri ile projelere ruhsat verilmesini eleştirdi.



Adı geçen projelerin satışların ve inşaatlarının devam ettiğine dikkat çeken TMMOB Ankara Şubesi mahkemelerin kazanılmasına rağmen alınan kararların idari olarak uygulanmamasının toplumda hukuka güveni zedelediğini belirterek gereğinin yapılmasını talep etti.



Emlak365.com