Kanal İstanbul projesi için Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan yeni açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesine dair yeni bir açıklamada bulundu. Kanal İstanbul’un dünyanın en büyük projelerinden birisi olduğunu söyleyen Adil Karaismailoğlu yıllar içerisinde projenin tamamlanacağını belirtti.
Kanal İstanbul projesi için Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan yeni açıklama!

Türkiye’nin en büyük projelerinden birisi olan Kanal İstanbul projesine dair Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yeni bir açıklama yaptı. Projenin dünyanın en büyük altyapı projelerinden birisi olduğunu belirten Bakan Karaismaioğlu bu yatırım ile İstanbul Boğazı’ndaki tehlikelerin ortadan kaldırılacağını belirtti.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI!

Kanal İstanbul projesinin bir gereklilik olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İstanbul Boğazı’nda sirkülasyon nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Bunun için ticari tıkanıklığın önünü açmamız gerekiyor. Buna dair de yatırımlar yapılması bir zorunluluk. Kanal İstanbul da bu zorunluluk nedeniyle küresel lojistik hareketti ihtiyaçtan doğdu.” dedi.

Dünyanın en büyük altyapı projelerinden birisi yapmak için emek verildiğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Dünya ticaret hacmi büyüyor. Her geçen yıl daha fazla gemi İstanbul Boğazı’ndan geçiyor ve geçmeye de devam edecek. Bu da İstanbul Boğazı’nda tehlikelere neden oluyor. Bunun için alternatif bir su yolu projelendirdik. Bu da dünyanın en büyük altyapı projelerinden birisi olan Kanal İstanbul oldu.” ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul projesinin yapım aşamalarına değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,” Kanal İstanbul projesi farklı yapım aşamalarına sahip bir proje olacak. Böylesine devasa bir projeyi bir anda yapamazsınız. Birkaç yılda bunu bitirmek zaten mümkün değil. Önümüzdeki yıllarda kanalın ana güzergahına ve ana inşaatına da başlayacağız. Yıllar içerisinde tamamını bitireceğiz ve bu projeyi hem ülkemize hem de dünyaya kazandırmış olacağız.” şeklinde konuştu.

İstanbul Boğazı’nda kanal İstanbul ile ticaretin kapanmayacağını söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu, “İstanbul Boğazı elbette ticarete kapatılmayacak. Ancak orada bir yoğunluk oluşuyor. O yoğunluğu ortadan kaldırıp ilerleyen yıllarda yaşanabilecek tıkanıklığı ortadan kaldıracağız. Bu proje alternatif bir su yolu projesidir. Boğazdaki yoğunluğu biz biliyoruz. Orada yaşadığımız sıkıntıları, kaza olmasın diye aldığımız tedbirleri biz biliyoruz. Bu tedbirler gelecek yıllarda kazaları da engellemeyebilir. Bunun için Kanal İstanbul bir gerekliliktir.” dedi.