Kanal İstanbul Projesinde Son Durum Ne, İmar Planı Hazır Mı, İhale Tarihi Ne Zaman?

Asrın projesi olarak kabul edilen Kanal İstanbul projesinde ihale süreci konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu düğmeye bastı.
Kanal İstanbul Projesinde Son Durum Ne, İmar Planı Hazır Mı, İhale Tarihi Ne Zaman?

Asrın projesi olarak kabul edilen Kanal İstanbul projesinde ihale süreci konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu düğmeye bastı. Arnavutköy ve Başakşehir Belediyeleri ile şehrin iki yanına kurulacak olan Kanal İstanbul konut projeleri için görüşmeler başladı. Peki, Kanal İstanbul'da son durum ne, istimlak edilecek yerler ve imar planı hakkında ki son gelişmeler neler, Kanal İstanbul ihale tarihi ne zaman açıklanacak, kesin ihale tarihi belli mi, Kanal İstanbul'un ihalesi oldu mu, verildi mi? Soruların yanıtları haberimizde...

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olması nedeni ile tüm ülke tarafından yakından takip edilen Kanal İstanbul projesi son dakika gelişmeleri ile de merak konusu uyandırıyor.



ULAŞTIRMA BAKANI DEĞİŞTİ, KANAL İSTANBUL PROJESİ İHALE ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI!



Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan görevden alınmış yerine başkan yardımcısı olarak hizmet veren Adil Karaismailoğlu yeni bakan olarak atanmıştı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu göreve gelir gelmez Kanal İstanbul projesi üzerinde yapılan çalışmalara hız verdi. Hatırlanacağı üzere o dönemde eski Bakan Turhan'ın görevden alınma nedeni olarak Kanal İstanbul projesinde geç kalması yönündeki iddialar gündeme gelmişti.



Bu nedenle Bakan Karaismailoğlu göreve gelir gelmez öncelikli işleri arasına Kanal İstanbul projesini koydu.



Kanal İstanbul Projesinde Son Durum Ne, İmar Planı Hazır Mı, İhale Tarihi Ne Zaman?



KANAL İSTANBUL İHALESİ OLDU MU, VERİLDİ Mİ, İHALE TARİHİ AÇIKLANDI MI?



Hayır, Kanal İstanbul projesine ait alt işlerin ihaleleri yapılmaya devam ederken projenin ana ihalesi ise henüz yapılmadı ve kesin tarihi açıklanmadı.



KANAL İSTANBUL İHALESİ İÇİN EVRAKLAR İVEDİLİKLE HAZIRLANIYOR!



Hürriyet Gazetesi tarafından yapılan habere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Kanal İstanbul projesinin ihale evrakları ivedilikle hazırlanmaya başlandı.



KANAL İSTANBUL İMAR PLANI HAZIR!



Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ihale dökümanlarını hazırlarken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 1/100 bin ölçekli imar planını tamamladı. Kanal İstanbul projesi bin ve 5 binlik uygulama imar planlarında ise bakanlık son aşamaya geldi.



Emlak365.com