Kanal İstanbul Projesinin Kaderini Belirleyecek Davada Bilirkişi Seçimi Tartışma Yarattı!

Türk Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en önemli projeleri arasında yer alan Kanal İstanbul projesi için İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan ÇED raporunun iptali davası için süreç işlerken mahkeme tarafından verilen bilirkişi heyeti yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.
Kanal İstanbul Projesinin Kaderini Belirleyecek Davada Bilirkişi Seçimi Tartışma Yarattı!

Türk Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en önemli projeleri arasında yer alan Kanal İstanbul projesi için İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan ÇED raporunun iptali davası için süreç işlerken mahkeme tarafından verilen bilirkişi heyeti yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Kanal İstanbul projesi iptal olur mu, proje iptal edilebilir mi, Kanal İstanbul ÇED raporu son durum ne? Soruların yanıtları haberimizde...

İktidar cephesinin tüm gücü ile yapmaya çalıştığı, muhalefet ve sivil toplum kuruluşları ile çevrecilerin ise karşı çıktıkları Kanal İstanbul projesi hakkında yargı süreci de işlemeye devam ediyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan ÇED olumlu raporu için hatırlanacağı üzere İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi iptal istemi ile mahkemeye başvuruda bulunmmuştu.



KANAL İSTANBUL PROJESİ ÇED OLUMLU RAPORU İÇİN AÇILAN DAVAYA BİLİRKİŞİ ATANIYOR!



Sözcü Gazetesi yazarlarından Erdoğan Süzer tarafından yapılan habere göre İstanbul 10. İdare Mahkemesi Kanal İstanbul projesi için açılan davaya bilirkişi seçimi için önemli bir karar açıkladı.



Kanal İstanbul projesinin kalbi olarak kabul edilen ÇED olumlu raporunun iptali için açılan davanın kaderini belirleyecek olan bilirkişi heyetinin İstanbul Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi öğretim üyeleri arasından sçilmesine karar verildi.



Söz konusu karar üniversitenin henüz 10 senelik bir üniversite olması nedeni ile bazı tepkilerin oluşmasına neden oldu. Hatırlanacağı üzere mahkeme en son davanın taraflarına yazılı bir bilgilendirmede bulunarak yaşanan karşılıklı uyuşmazlığın çözümü ve iddiaların kesin çözüme kavuşturalabilmesi adına bilirkişi heyeti kurulmasına karar vermişti.



Mahkemenin atama yapılması istendiği Çevre, Jeoloji, Jeofizik, Geometrik, Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinin iddialara göre Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi bölümleri arasında bulunmaması tartışma yarattı.



Emlak365.com