Kanal İstanbul'un altından geçecek Halkalı-Ispartakule Demiryolu Projesi başladı

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu konuşmasında Kanal İstanbul'da yer alacak raylı ulaşım projesine başlandığını açıkladı
Kanal İstanbul'un altından geçecek Halkalı-Ispartakule Demiryolu Projesi başladı

Emlak365.com - Kanal İstanbul Projesine ilişkin son gelişmeler takip edilirken yürütülen projelere ilişkin resmi açıklama geldi. Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldığı bir etkinlik sonrası açıklamalarda bulundu. Ulaştırma Bakanlığı'nın devam eden projeleri ve çalışmaları hakkında konuşan Bakan Karaismailoğlu daha sonra Kanal İstanbul Projesine değindi.

ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU'NDAN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'da düzenlenen etkinlik sonrası ulaştırma alanında görev yapan muhabirlerle konuştu. Konuşmasında hem siyaset gündemi hakkında konuşan Bakan Karaismailoğlu hemde ulaştırma alanında devam eden son projeler hakkıjnda bilgilendirme yaptı.

Bu noktada uzun süredir gündemden düşmüş olan Kanal İstanbul Projesi hakkında konuşan Adil Karaismailoğlu, proje için bazı ek çalışmalara başlandığını söyledi. Projede önemli rol üstlenecek olan karayolu ve demiryolu çalışmalarının son durumunu aktaran Bakan Karaismailoğlu şu ifadeleri kullandı.

"Şu anda Kanal İstanbul için hem demiryolu hem de karayolu çalışmalarımıza başladık. Özellikle demiryolu tarafında Kanal İstanbul'un altından geçecek olan Halkalı-Ispartakule Demiryolu projesine başladık. Yine Sazlıdere Köprüsüyle Başakşehir-Bahçeşehir-Hadımköy Otoyolu Projesini Kanal İstanbul'a göre projelendirerek başlandı ve çalışmaları devam ediyor."

Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul açıklamalarından sonra ayrıca halen savaş bölgesinde bulunan Türk gemilerinin geri getirilmesine ilişkin de kısa bir bilgi verdi.

Ukrayna'nın Karadeniz'deki sahilinde bekleyen 22 tane Türk ve Türk Bayraklı gemi olduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu o gemilerin oradan alınması gerektiğini söyledi. Gemilerde 200 mürettebat olduğunu ancak 110 kişinin tahliye edildiğini aktaran Ulaştırma Bakanı 90 kişinin kaldığını söyledi.