Kanun Teklifi Kabul Edilip Yasa Çıkarsa İmar Barışı İle Yapı Kayıt Belgesi Alan Hobi Bahçeleri Yıkılacak Mı, Hobi Bahçesi Olanlar Ne Yapacak?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan çıkış ile gündeme gelen hobi bahçeleri hakkında AK Parti tarafından meclise kanun teklifi verilmişti.
Kanun Teklifi Kabul Edilip Yasa Çıkarsa İmar Barışı İle Yapı Kayıt Belgesi Alan Hobi Bahçeleri Yıkılacak Mı, Hobi Bahçesi Olanlar Ne Yapacak?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan çıkış ile gündeme gelen hobi bahçeleri hakkında AK Parti tarafından meclise kanun teklifi verilmişti. Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında kanun teklifi ile hobi bahçeleri yıkılacak mı, hobi bahçesi olanlara para cezası kesileceği açıklanmıştı. Peki, hobi bahçesi yıkım kararı çıkacak mı, yapı kayıt belgesi, imar barışı ve affı hakkından yararlanarak para ödeyenlerin de hobi bahçeleri için yıkım kararı çıkacak mı? Soruların yanıtları haberimizde...

Binlerce kişi toprakla uğraşmak, stres atmak ve şehirden uzaklaşmak için yazlık evlere göre çok daha ucuz fiyatlarla satılan hobi bahçelerinden satın almıştı.



Ancak süreçte sayının özellikle de korana virüs salgını sonrası artması üzerine verimli tarım arazilerinin bölünerek zarar görmesi üzerine Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli son derece sert bir açıklama da bulunmuş ve hobi bahçesi alanları uyarmıştı.



TARIM BAKANI PAKDEMİRLİ HEPSİNİ YIKACAĞIZ DEMİŞTİ!



Hatırlanacağı üzere konu ilk olarak Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan açıklama ile gündeme gelmişti. Bakan Pakdemirli "Hobi bahçeleri yasalara uygun olmayan, tarım alanlarının amacı dışında kullanılmasına yönelik planlamalardır. Bakanlık olarak bu ve benzeri durumlara mahal vermemek için tarım arazilerinde izinsiz ve plan dışı hareket edenlere yönelik yasa teklifimizi Gazi Meclisimize sunduk.



Aslında mevcut yasalarımız bunlara izin vermiyor ama yaptırımlar yeterli olmadığı için bu tarz girişimleri olan tacirler ve buna uyan vatandaşlarımız var. Bu tarz üretilen hobi bahçelerinden, villalardan, kondulardan almamalarını vatandaşımızdan rica ediyorum" diyerek kanun teklifi ile kaçak konumda olan tarım arazileri üzerindeki hobi bahçelerini yıkacaklarını duyurmuştu.



AK Parti tarafından meclise verilen Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında kanun teklifi ile yasalaştığı anda tarım arazileri üzerine yapılan hobi bahçeleri için yıkım kararı çıkacak ve para cezası uygulanabilecek.



Kanun Teklifi Kabul Edilip Yasa Çıkarsa İmar Barışı İle Yapı Kayıt Belgesi Alan Hobi Bahçeleri Yıkılacak Mı, Hobi Bahçesi Olanlar Ne Yapacak?



KANUN TEKLİFİNİN TÜM MADDELERİNE PDF FORMATI İLE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



İMAR BARIŞINDAN FAYDALANAN VE YAPI KAYIT BELGESİ ALAN HOBİ BAHÇESİ İÇİN YIKIM KARARI ÇIKAR MI, YAPI KAYIT BELGESİ OLAN HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK MI?



Süreçte en çok yaşanan sorunların başında ise yapı kayıt belgesi alan kişileri yaşadı. İmar barışı ile kendilerine sunulan haktan yararlanan ve para ödemesi yaparak yapı kayıt belgesi alan hobi bahçeleri için uygulanacak prosedür merak konusu oldu.



Emlak uzmanları tarafından yapılan ilk değerlendirmede yapı kayıt belgesi olan kişilerin haklarının koruma altında olduğu, süreçte imar affı ile YKB almayan kişilerin tarım arazisi üzerindeki yapılarının yıkılabileceği belirtiliyor.



Emlak365.com