Karar Çıktı! Bitcoin ile Emlak Vergisi Ödeme Dönemi Başlıyor

Kripto paralar ile ödeme yapma sistemi başlıyor. O ülkede belediye başkanı ve Binance CEO'su anlaştı, emlak vergisi artık Bitcoin ile ödenebilecek.
Karar Çıktı! Bitcoin ile Emlak Vergisi Ödeme Dönemi Başlıyor

Dijital para birimi olan Bitcoin, tüm dünyada para birimi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Daha önce Bitcoin ile ödeme yapma konusu gündeme gelmiş, bazı ülkelerde bu durum uygulamaya geçmişti.

Son gelişmelere bakıldığında ise Bitcoin bu kez bambaşka bir ödeme türü için konuşulmaya başlandı. Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun Brezilya ziyareti sonrası Rio de Janerio şehrinde gayrimenkul vergilerinin Bitcoin (BTC) ile yapılacağı kararı alındı.

EMLAK VERGİSİ BİTCOİN İLE ÖDENEBİLECEK

Brezilya'nın Rio De Janerio Belediye Başkanı Eduardo Paes, Binance CEO'suna emlak vergisinin Bitcoin ile ödenmesini teklif etmiş ve alınan bilgilere göre CEO'da bu duruma onay vermiş. Binance CEO'su Changpeng Zhao bölgede yeni bir ofis açacağını duyururken, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

'' Belediye Başkanı üzerine düşeni yaptı, şimdi sıra bizde. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz '' ifadelerini kullanarak belediye başkanını da gönderisine etiketledi.

Karar Çıktı! Bitcoin ile Emlak Vergisi Ödeme Dönemi Başlıyor

Brezilya'da kripto paraların git gide yaygınlaştığını belirten uzmanlar, Bitcoin ile yapılacak işlemlerin daha da çeşitlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Gayrimenkul vergisinin BTC ile ödenmesi gibi, kriptoları vergi ödemeleri sistemine entegre ederek dolaşımını teşvik edeceklerini ve gelecek yıllarda Bitcoin ile yapılacak hizmetleri genişleteceklerini açıkladılar.

Brezilya'nın Rio De Janerio kentinde Bitcoin ile emlak vergisi ödeme sistemi 2023 yılından itibaren uygulanmaya başlayacak.