Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem Hattı Ne Zaman Açılacak?

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi için yeni açıklama Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu tarafından yapıldı.
Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem Hattı Ne Zaman Açılacak?

Türkiye'nin ulaşım projeleri büyük bir hızla ilerlemeye devam ederken İstanbul ulaşımı için büyük önem taşıyan Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi hakkında yeni açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbullular tarafından yakından takip edilen proje hakkında bilgilendirme de bulunarak projenin hizmete gireceği tarihi açıkladı.

İstanbul ulaşımı açısından büyük önem taşıyan dev proje hem ulaşımı kolaylaştıracak hem de karayolu bakım ve işletme giderleri açısından devlete büyük kazanç sağlayacak. Projenin inşaatı devam ederken Bakan Karaismailoğlu Yedikule'de ki şantiyeyi ziyaret etti.

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesinde Son Durum Ne?

Devam eden projenin şantiye çalışmalarını yerinde denetleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapmış olduğu açıklamasında "Projemizin hizmete girmesiyle birlikte 2023-2053 yılları arasında sağlayacağı ekonomik kazancı da ifade etmek istiyorum. Kara yolu bakım ve işletme açısından 425 milyon 562 bin avro, kaza azalmaları açısından 116 milyon 971 bin avro, zamandan da 242 milyon 544 bin avro olmak üzere toplamda 785 milyon 77 bin avro kazanç sağlayacağız2 diyerek dev projenin 2023 yılında hizmete alınacağını duyurdu.

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem Hattı Ne Zaman Açılacak?

İstanbul'da pek çok ulaşım projesini eş zamanlı olarak aynı anda yürüttüklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, tüm Türkiye'de ulaşım projelerine ağırlık verdiklerini, hızlı tren ve metro projeleri ile raylı ulaşım imkanlarını arttıracaklarını söyledi.