KDV'siz Arsa Satın Alma Fırsatı! Adana Büyükşehir Belediyesi İhaleyle 12 Arsa Satıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan resmi ilana göre belediye mülkiyetinde bulunan 12 adet arsa ihale yoluyla satışa çıkarıldı.
KDV'siz Arsa Satın Alma Fırsatı! Adana Büyükşehir Belediyesi İhaleyle 12 Arsa Satıyor!

Belediyeler Türkiye'de taşınmaz satışı yapmaya ve gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere yeni fırsatlar sunmaya devam ediyorlar. Belediyeler bu şekilde bütçelerine ek kaynak yaratabiliyorlar. Satışa çıklarılan taşınmazları satın alanlar ise kazançlı bir gayrimenkul yatırımı yapabiliyorlar.

12 ADET ARSA İHALEYLE SATIŞA ÇIKARILDI!

Belediyeler tarafından taşınmaz satışına yönelik son açıklama Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi resmi bir ilan yayınlayarak belediye mülkiyetinde bulunan 12 adet arsanın ihaleyle satılacağını duyurdu. Yayınlanan ihale ilanında satışa çıkarılan arsalara dair merak edilen tüm detaylara yer verildi.

ARSALAR HANGİ İLÇELERDE BULUNUYOR?

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı arsalara dair detaylı bilgiler belli oldu. Buna göre arsalar Seyhan, Yüreğir, Çukurova ilçelerinde farklı mahallelerde bulunuyorlar. Arsaların büyüklükleri ise 1.547 metrekare ile 28.9132 metrekare arasında değişiyor.

SATIŞA ÇIKARILAN ARSALARIN İMAR DURUMU!

Satışa çıkarılan arsaların imar durumları hakkında da Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bilgilendirme yapıldı. Buna göre arsalar sanayi alanında, konut alanında, TİCK lejantında bulunuyorlar. Her arsa için ayrı bir imar durumu açıklandı. Bu arsalarda imar durumlarına göre inşa faaliyetleri yapılabilecek.

MUHAMMEN BEDELLER BELİRLENDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan arsalara dair muhammen bedeller de belirlendi. Yapılan açıklamaya göre arsalar için belirlenen en düşük muhammen bedel 3 Milyon 920 Bin 782 TL olurken en yüksek muhammen bedel de 28 Milyon 913 Bin TL şeklinde ilan edildi.

GEÇİÇİ TEMİNAT BEDELLERİ AÇIKLANDI

İhaleyle satılacak olan arsaların satış ihalesine katılmak isteyecek olan gerçek veya tüzel kişilerin 117 Bin TL'den başlayan ve 867 Bin TL'ye ulaşan geçici teminat bedellerini ödemeleri gerektiği belirtildi.

İHALE NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan 12 adet arsa için 16 Şubat tarihinde ihale düzenlenecek. İhalede kapalı teklif usulü uygulanacak. Satışı yapılacak olan arsalar için ihaleyi kazananlar herhangi bir KDV ödemesi yapmayacaklar.