KDV'siz satılacak 5 yıl emlak vergisi masrafı da yok! 108, 123, 130 m2 boş lojmanlar satılacak İşte fiyat tablosu

Kamu lojman satış ilanı geldi. İl Milli Emlak Müdürlüğü bir duyuru iel 108, 118, 124, 130 m2 büyüklükte olan Zemin, 1 Kat ve 2. Katta bulunan 11 adet dairenin 250 bin TL'den satılacağını ilan etti.
KDV'siz satılacak 5 yıl emlak vergisi masrafı da yok! 108, 123, 130 m2 boş lojmanlar satılacak İşte fiyat tablosu

Emlak365.com - Kamu kurumlarının konut satış duyurularına yenileri ekleniyor. Bayram sonrası başlayan haftada İskenderun İl Milli Emlak Müdürlüğü kendisine ait olan satışına karar verilen 11 konutu ihale ile satacağını duyurdu. Kurumun ihale ilanında yer alan konutların özellikleri ile belirlenen muhammen bedel fiyat listeleri tablo halinde aktarıltı. 250.000 TL'den başlayan fiyatlarla ev sahibi olabilecek olan vatandaşlar için ihale başvuru süreci de başladı.

İL MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ 250.000 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA LOJMAN SATIŞI YAPACAK

İskenderun İl Milli Emlak Müdürlüğü konutların; 2. ve 3. Mıntıka Mahallelerinde yer aldığını duyurdu. Konutların çekme kat, zemin kat, 1 ve 2 katta yer aldığını ilan eden kurum, m2 büyüklük tablolarını da yayımladı. İhalede yer alan 11 konut arasında en düşük m2'ye sahip olanı 108 m2 olurken en geniş evin m2 büyüklüğü 130 m2 olarak duyuruldu.

Lojman satışları hakkında bir kısa açıklamada bulunan İskenderun Milli Emlak Müdürlüğü satış işlemlerinin hangi usuller ile yapılacağı hakkında isteklileri bilgilendirdi. Kurum o açıklamasında "Lojmanlar; Bakanlığımızca (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) 4706 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin 5 ila 11 inci fıkraları ile 385 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliğ hükümlerine göre ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında satış ihalesine çıkarılması istenilmiştir." ifadelerine yer verdi. Lojman satışları 2886 sayılı Kanunun 45. maddesine göre açık teklif usulü ile tamamlanacak. İstekliler 23 Mayıs saat 09.00'dan itibaren açık artırmaya katılacak ve tekliflerini sunacaklar. Bu tarihten önce ise kurumun belirttiği şekilde başvuru işlemlerinin tamamlanması gerekiyor.

M2 - Konum - Muhammen Bedel Listelerine Bakmak İsteyenler

KDV'siz satılacak 5 yıl emlak vergisi masrafı da yok! 108, 123, 130 m2 boş lojmanlar satılacak İşte fiyat tablosu

Yukarıda tabloda bulunduğu kat ve m2 büyüklüğüne ilişkin bilgilerin yer aldığı tablodaki konutları almak isteyenler; ihalede teklif sunabilmek için yüzde 10 oranında geçici teminat bedeli ödeyecekler. Bu bedel başvuru aşamasında ödenir daha sonra ihale sonucuna göre iade edilir. Başvuru ücreti olarak da tanımlanan bu ücretin ödenmesinin yanında adres beyanı, nufüs cüzdanı sureti, varsa vekaletname gibi kurumun kılavuzda bildirdiği tüm evraklar da teslim edilecek.

EMLAK VERGİSİNDEN MUAF KDV YOK

Kamu konutu satışları KDV'den muaftır Bunun yanında bu konutları alanlar 5 yıllık süre boyunca emlak vergisi ödemesi de yapmazlar. Bu özellikler ile kamu konutu almak isteyenler başvurularını İskenderun İl Milli Emlak Müdürlüğüne yapacaklar.