Keçiören Kentsel Dönüşüm Mahalleleri Belli Oldu! Dönüşüme Girecek Mahalleler Hangileri?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edilen Keçiören Kentsel Dönüşüm Projesi ardından ABB meclisi tarafından çoğunluk oylaması ile kabul edilmişti.
Keçiören Kentsel Dönüşüm Mahalleleri Belli Oldu! Dönüşüme Girecek Mahalleler Hangileri?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edilen Keçiören Kentsel Dönüşüm Projesi ardından ABB meclisi tarafından çoğunluk oylaması ile kabul edilmişti. Kabul edilen kentsel dönüşüm projesi ile Ankara'nın en büyük ilçelerinden biri olan Keçiören'de binlerce kişiyi ilgilendiren dönüşüm sürecine de start verilmiş oldu.

ANKARA KEÇİÖREN KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGELERİ NERELERİ?

Onaylanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında Keçiören'de kentsel dönüşüme girecek olan bölgeler ve mahalleler de belirlenmiş oldu. Açıklanan listeye göre Keçiören'in yüzde 80'ini kapsayan bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları başlamış oldu.

Konu hakkında açıklama yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok her daireye 2 otopark zorunluluğu getirdiklerini ve böylece otopark sorununu çözeceklerini belirterek "Şehrimize yapılan hizmette hepimiz el ele vermeliyiz. Mahallelerimize hayırlı olsun, inşallah daha sonraki yapılması gereken parselasyon, encümen gibi planlamalarla birlikte şehrimizin yüzde 80’i kentsel yenileme ve kentsel dönüşüme alınmış oldu" dedi.

Keçiören kentsel dönüşüm mahalleleri olarak ise Çiçekli Mahallesi, İncirli Mahallesi, Kalaba Mahallesi, Karargahtepe Mahallesi, Basınevleri Mahallesi, Emrah Mahallesi, 19 Mayıs Mahallesi ve Tepebaşı Mahallesi olarak açıklandı.

Söz konusu kentsel dönüşüm çalışmaları ilk olarak bu bölgelerde başlayacak. Bu mahallelerde yer alan gecekondu tipi konutlar yıkılacak, yaşlı olan binalarda kentsel dönüşüme alınacak. Eski binalar ve sorunlu yapılar yıkılarak yerlerine yeni, depreme dayanıklı, modern konutlar inşa edilecek. Yapılacak olan yeni binalarda her binaya 2 otopark zorunluluğu ile yaşanan park sorunu da çözülecek.