Kent merkezinde dört kata kadar müsaadeli konut alanı imarlı hazine arsaları satılacak

Bitlis ili Güroymak İlçesinde yer alan bazı kamu arazilerinin satışları yapılacak. Hazineye ait olan araziler için Milli Emlak Müdürlüğü satış işlemlerini yürütecek.
Kent merkezinde dört kata kadar müsaadeli konut alanı imarlı hazine arsaları satılacak

Emlak365.com - Milli Emlak Müdürlüğü'nün arsa satışlarına dair listesine bayramdan hemen önce yeni bir duyuru eklendi. Güroymak Kaymakamlığı İlçe Milli Emlak Şefliği tarafından yayımlanan duyuruda, 8 adet imarlı arsanın satışının yapılacağı açıklandı. Kurum arsaların özelliklerine ilişkin bir tablo hazırlarken söz konusu tabloda arsaların özellikleri ile satış bilgilerinin tümü ilan edildi.

4 KAT İMARLI ARSA SATIŞI

Güroymak İlçe Milli Emlak Şefliği arsa satışlarına ilişkin kılavuzunda toplam 8 adet arsanın satılacağını açıkladı. Listede yer alan tüm arsaların Güroymak İlçesi Şirintepe Mahallesinde yer aldıkları bildirildi. Arsaların ada parsel numaraları ise; 440/1, 440/2, 440/3, 440/5, 440/6, 441/1, 441/2 ve 441/3 olarak duyuruldu.

Satışı yapılacak arsaların metrekare büyüklükleri ise tabloda da görüldüğü gibi 1080 m2'ye kadar çıkıyor. En düşük metrekareli arsa ise 568 m2 olarak belirtildi. En pahalı arsa en yüksek m2'ye sahip olan arsa olurken fiyatı 929 bin TL olarak açıklandı. En ucuz arsa ise 568 m2 büyüklükteki arsa için istenilen 496 bin TL'lik muhammen bedel oldu. Arsaların tamamı "4 Kata Müsadeli Konut, Alanı" imar durumuna sahip.

Satış Tablosu

Kent merkezinde dört kata kadar müsaadeli konut alanı imarlı hazine arsaları satılacak

Arsaları almak isteyenler başvurularını Güroymak Kaymakamlığı İlçe Milli Emlak Şefliği birimlerine yapacaklar. 17 Mayıs tarihinde düzenlenecek ihale ile arsa sahibi olmak isteyenler başvurularını kurumun ilan ettiği şekilde yapacak ve ihalede ise yine kurumun bildirdiği usulde tekliflerini sunacaklar.

Güroymak Kaymakamlığı İlçe Milli Emlak Şefliği satış açıklamasında "Yukarıda özellikleri ve ihale bilgileri belirtilen Hazineye ait (hisseli) taşınmazların satış ihalesi hizasında belirtilen tarih ve saatte 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesine göre AÇIK TEKLİF USULÜ ile Güroymak Kaymakamlığında oluşturulacakKomisyonca Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapılacaktır." bilgilerini verdi.

Vatandaşlar başvurular için Güroymak Kaymakamlığına gidecekler buradan İlçe Milli Emlak Şefliği birimine ulaşacaklar. Bu birimden ihale için hazırlanan satış dosyası görülecek. Satış dosyası incelendikten ve alındıktan sonra başvuru işlemleri tamamlanacak. Muhammen satış bedeli üzerinden kurumun belirlediği geçici teminat bedeli ödenecek. Gerekli ücreti ödeyenler bankadan veya kurum veznesinden alacakları makbuzu teslim edecekler. Bu aşamada bazı temel evraklarda istenecek, o evraklarında teslim edilmesiyle başvurular tamamlanacak.