Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışının yapılacağı iller belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 51 ilde 865 muhtelif arsayı satışa sunacağını duyurdu. Bunun üzerine arsa satışının yapılacağı iller merak konusu oldu.
Kentsel Dönüşüm Başkanlığı arsa satışının yapılacağı iller belli oldu

Ülkemizde artan taşınmaz fiyatlarının ardından devlet eliyle yapılan satışlar merak konusu olmaya başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 51 ilde arsa satışı yapacağını duyurdu. 865 muhtelif arsayı satışa sunacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak olan satışlarla ilgili vatandaşlar da ''Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arsa satışı hangi illerde var?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelindeki 51 ilde, 865 muhtelif arsayı avantajlı koşullarla satışa çıkaracağını açıklaması ile ''Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arsa satışı peşinat ve vade sayısı nedir? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı açık artırma asa satışı ne zaman?'' gibi soruları da gündeme taşındı.

haber-gorsel-2024-06-22t100215-254.jpg

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI ARSA SATIŞI HANGİ İLLERDE, PEŞİNAT VE VADE SAYISI NEDİR?

51 ilin merkezi noktalarındaki 865 arsa, yüzde 25 peşin, 24 ay vadeyle satışa çıkacak. Bakanlık, peşin ödemelerde yüzde 20 indirim avantajı ile yatırım yapmak isteyen vatandaşların 9 - 10 - 11 Temmuz 2024 tarihlerinde saat 10.30’da yapılacak müzayedelere online katılım da sağlayabileceklerini duyurdu.

İstanbul’da 31, Ankara’da 37, Malatya’da 139, Mardin’de 16, Samsun’da 113 ve Şanlıurfa’da 119 muhtelif arsayı satışa sunacağını duyurdu. Ancak henüz 51 ilin tamamı açıklanmadı.